Jonathan Lekkerimäki skriver rookieavtal med Djurgården
Publicerad: 2022-02-08
Officiellt
Djurgården kan med stor glädje presentera ett skrivet rookieavtal med Jonathan Lekkerimäki. Den 17-åriga junioren har den här säsongen svarat för sin SHL-debut och för sex poäng i Stockholms stolthet, som han nu representerar till minst 2023.

– Jonathan är en talang med enorma spetskvaliteter. Utvecklingen fortsätter stadigt uppåt och hans leverans i SHL under hösten och framförallt början på det här året talar givetvis för sig själv. Därför är vi mycket glada över att kunna fortsätta resan tillsammans, både under en spännande del av den här säsongen och även över nästkommande säsong, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Jonathan Lekkerimäki, 17 år, har den här säsongen tagit stora kliv i Djurgårdströjan. Forwarden har gjort resan från J18 till J20 och snabbt vidare till herrlaget, där debuten i SHL kom tidigare i höstas. På totalt 15 spelade matcher har Lekkerimäki svarat för fyra mål och två assist.

Samtliga dessa poäng har kommit på den här sidan julvilan, där Jonathan Lekkerimäki tagit en fast plats i Djurgårdens laguppställning. Nu skriver junioren, som rankas nia på NHL:s centrala scoutinglista till sommarens draft, alltså ett rookieavtal. Det betyder att Lekkerimäki spelar kvar i Stockholms stolthet till minst 2023.

– Sedan Jonathan kom in i vår HG- och juniorverksamhet har han utvecklats väldigt bra och idag kan vi se kvittot av två års hårt och rätt arbete. Att Jonathan nu skriver det här rookieavtalet gläder oss, så vi kan fortsätta att utveckla Jonathan framöver, säger utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Vi har under en längre tid byggt upp en stark talangutveckling och en egen pipeline av spelare som vi behöver värna om och ta ansvar för, vilket är det vi gör och det känns bra. Det kommer att bli en spännande resa att fortsätta utveckla Jonathan och se honom ta ytterligare kliv i sin utveckling. Det som känns extra spännande är att vi har fler unga talanger som är på väg uppåt även i sina resor.

Djurgården Hockey