"Bra att köra tunga pass tillsammans"
Publicerad: 2017-05-04
DIFTV
Calle Ridderwall berättar om lagets första dagar på försäsongen.

För Djurgårdens lag väntar nu tre internatläger innan sommaren. Calle Ridderwall berättar vad som komma skall:

– Ja, vi är igång på Bosön med försäsongsträningen. Vi har ett internatläger vid tre tillfällen nu innan sommaren. Vi sover över två nätter och kör tre pass om dagen. Det blir ganska mycket på kort tid.

– Däremellan kör vi egen träning. Men det är ganska skönt att checka in med laget och köra riktigt ordentligt. Det blir enklare att köra de tuffa och tråkiga passen tillsammans.

Efter inledande fystester har spelarna kört på med fyspass.

– I går började vi med tester där vi körde styrka och coopertest på 3000 meter. På förmiddagen hade vi ett styrkepass där vi körde mycket repetitioner. Det sved rätt ordentligt i musklerna. På kvällen körde vi en hinderbana som var en kombination av både kondition och styrka. Det var väl en tre-fyra gubbar som fick kramp, vilket är vanligt i början då man inte är van att köra så mycket volym på kort tid, säger Calle Ridderwall.

"Förlorande laget fick springa intervaller"

– I dag började vi med innebandy, det kanske var lite tuffare än vanlig innebandy. Det förlorande laget fick springa intervaller på tid, säger Calle Ridderwall, som hade ett cirkelpass att se fram emot på eftermiddagen.

Joel Widerberg