"Shit! Jag har verkligen gjort mål!"

27 december 2017 14:22

Simon Johansson gjorde karriärens första SHL-mål mot Mora, i en match som slutade 4-0 till Djurgården.


Simon Johansson spelar tillvardags back i Djurgårdens J20-lag, där han har mäktat med 22 poäng på 25 matcher. I och med skadorna på Tom Nilsson och Alexander Urbom har Simon blivit uppflyttad till A-laget och varit med i fyra matcher. Successivt har Simon fått mer och mer speltid och igår (borta mot Mora) kom hans allra första SHL-mål för Djurgården.

– Jag tycker att jag har kommit in bra i laget. Alla spelarna har varit jätteschyssta mot mig, sen tycker jag att jag har fått ett stort förtroende från Nyman (backtränaren) som litar på mig och ger mig några minuter på isen under matcherna. Jag försöker ta varje byte som det kommer och göra mitt bästa.

Vad tyckte du om matchen mot Mora?

– Vi spelade riktigt bra! Mora kanske var med i matchen de första fem minuterna men sedan körde vi sönder dem. De orkade helt enkelt inte med i vårt tempo.

Gjorde första målet i SHL

– Målet, det var bara ren glädje! Jag blev faktiskt förvånad över att pucken gick in, jag förstod inte det till en början, men efter en stund tänkte jag: "Shit! jag har verkligen gjort mål i SHL!" Det var sjukt häftigt... Jag såg faktiskt pucken gå i mål och nätet som rasslade bakom och allt.

Men Simon är inte den enda junioren som har fått speltid i A-laget. Med tanke på att Gustav Possler har varit skadad, samtidigt som både Marcus Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby är iväg och spelar JVM, har Erik Walli Walterholm och William Wiå flyttats upp till A-laget de med.

– Vi unga hänger mycket med varandra. Det är naturligt vi flyttades upp tillsammans och vi går i skolan tillsammans och är väl en liten klick kan man säga, men som jag sa, alla är väldigt schyssta och vi kan umgås med alla.

Nästa hemmamatch är mot Malmö i globen missa inte att köpa biljetter till den!