Storseger i derbyt – hattrick av Östensson
Publicerad: 2020-08-12
Dam
Säsongen kunde knappast börjat bättre. I försäsongens första match, som dessutom var ett derby mot AIK, blev det storseger. Efter en målexplosion i första perioden vann vi till slut med 7–1.

Högsommarvärme utomhus.
Stekhett även inne på Hovet.
Säsongen 2020/2021 är i gång och den kunde inte ha börjat bättre.
I derbyt mot AIK, försäsongens första match, hamnade vi förvisso i 0–1-underläge redan efter drygt en minut.
Men sedan sa det pang, pang, pang, pang och pang!
Vi hade vänt 0–1 till 5–1 redan 15 minuter in i första perioden.
Alice Östensson gjorde de två inledande målen. Sarah Bujold tryckte in trean innan Josefine Holmgren avlossade ett skott från offensiv blå som betydde 4–1. Kort senare höll sig Julia Tärnblom framme och sköt in 5–1-pucken.
Sedan följde en mållös period, men i tredje akten rasslade nätet igen.
Karoline Pedersen utökade till 6–1 innan Alice Östensson kunde fullborda sitt hattrick med att fastställa slutresultatet 7–1.
Efteråt utsågs också Alice av lagkamraterna till matchens lirare.
– Vi har jobbat mycket med försvarsspelet och hur vi ska sätta press. Det tycker jag att vi visar. Det är roligt att det sitter redan i första matchen, säger hon.