• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Bernhardt klar för Växjö

4 januari 2019 13:55
Nyhet

Vi har idag beslutat att gå skilda vägar med David Bernhardt. David har denna säsong haft mindre istid och förtroende än föregående år och därför har vi i samförstånd kommit överens om att vi kommer gå skilda vägar så att David får möjlighet till fortsatt utveckling i en annan klubb.


Vi har idag kommit överens med David om att vi ska gå skilda vägar. David har denna säsong haft mindre istid och förtroende än föregående år och därför har vi i samförstånd kommit överens om att gå skilda vägar så att David får möjlighet till fortsatt utveckling i Växjö Lakers. Vi önskar David lycka till och tackar för den tid han tillbringat i DIF som bl a inneburit 94 SHL-matcher och 19 poäng samt 2 JSM-guld.

Såhär sa Bernhardt när vi pratade med honom under eftermiddagen:

– Det är blandade känslor just nu det är både tråkigt och samtidigt roligt med nya utmaningar. Det är sorgligt att lämna alla grabbarna. Jag har ändå gjort sju år här i Djurgården och just nu känner jag att jag vill pröva något nytt. Jag tycker att det här året som har varit nu, har inte jag kunnat visa fullt ut vem jag är och det är därför jag har gjort ett beslut att flytta till Växjö.

När tog du beslutet att flytta?

– Beslutet kom nu på slutet. Jag känner att jag försöker med mycket men jag får inte så mycket av det. Jag måste spela alla matcher och just nu spelar jag inte alla matcher. I början tyckte jag det var skitbra med allt. Jag började säsongen med att spela powerplay och allt sånt. Det är först nu på slutet som jag fick tankarna på att pröva något nytt. En ung hockeyspelare som jag, måste alltid spela och följa sina drömmar.

Hur gick dialogen mellan dig och klubbledningen?

– Jag och Djurgården har alltid kommit bra överens, klubben har alltid varit uppriktig mot mig. Vad jag ska göra för att få spela. Sen har jag försökt fylla de kriterierna. Sen finns det väldigt bra backar i Djurgården och jag har hamnat lite på mellanhand. Sen är jag väldigt glad för tiden jag har varit här. Jag har alltid känt att klubben har trott på mig, men just nu när jag inte får spela så mycket så känner jag att jag behöver nya utmaningar.

Vilka är dina bästa minnen från dina sju år i Djurgården?

– Starkaste minnena jag har från min tid i klubben är SM-gulden med J20-laget. Vi tog två i rad där och vi var ett riktigt bra gäng som verkligen ville vinna till varje pris. Från Djurgården har jag nästan bara bra minnen. Att komma in till omklädningsrummet varje morgon är alltid roligt med det här gänget som har varit här och jag har alltid trivts jättebra i Djurgården.

Vilka kommer du att sakna mest?

– Haha, ah det är ju bröderna Davidsson och Fjällby sen även Vejdemo (lämnade efter förra säsongen). Det är ju blandade känslor. Självklart är det väldigt kul att möta dem. Vi har varit bästa polare i flera år och vi kommer även fortsätta vara bästa polare men det är ju skitroligt att möta dem, men skittråkigt att lämna dem. De ser verkligen inte mig som en svikare nu. Jag tror att de precis som de flesta i laget förstår mig och mitt val. Jag tror bara att vår relation kommer bli bättre.

Vad var det som var det avgörande beslutet till att byta klubb?

– Drömmen att ta mig till NHL finns fortfarande där, och det är lite därför jag lämnar, för jag måste få spela. För just nu spelar jag inte varje match och jag gör inte mina minuter som jag vill och då blir det så att jag måste pröva något nytt. Därför kommer den här flytten för jag vill väldigt gärna till Nordamerika och Philadelphia.

Hur kommer det vara att möta dina vänner igen som motståndare?

– Publiken i Djurgården är världsklass och när det är fullsatt på läktarna, då finns det inte många klubbar som slår dem. Det är jättetråkigt att man bara kommer att få spela några bortamatcher mot dem varje säsong för jag tror att det alltid är kul som bortalag att komma till Hovet. Jag ser framemot att få komma hit igen och spela mot Djurgården. Jag hoppas ändå att publiken tar emot mig väl för jag har inte gjort något dumt mot klubben. Jag har alltid gjort mitt bästa under tiden i Djurgården. Jag vill känna att jag kan gå härifrån utan att jag har något oense med klubben, ledarna eller spelarna. Jag tror att de flesta förstår mig i mitt beslut i den här övergången.

Är det någon du gärna skulle vilja tacka från din tid i Djurgården?

– Jag vill säga tack till mina J20-tränare som jag hade förut. Patrik Kluft och Mattias Zachrisson. Det var där jag ändå lade grunden till den hockeyspelare jag ville vara och sen när jag kom upp till seniorerna så har Stefan Nyman alltid varit där för mig. Han har alltid hjälpt mig och alltid stöttat mig. Han har funnits där för mig och jag har verkligen kunnat öppna upp mig för honom om jag haft något problem. Sedan även Robert Ohlsson och Mikael Håkansson också. Det är en jävligt bra ledarstab som Djurgården har! Jag är verkligen jättetacksam för att jag har fått lära känna dem och att vi har jobbat tillsammans. De ska ha ett stort tack för det.