Fem Djurgårdsspelare uttagna till JVM

7 december 2022 11:30
Landslag

Spel i JVM väntar för Carl Lindbom, Calle Odelius, Noah Östlund, Liam Öhgren och Jonathan Lekkerimäki. De fem Djurgårdstalangerna finns med i den svenska truppen till mästerskapet, som spelas mellan den 26:e december till 7:e januari i Kanada.


Klockan 11:00 idag presenterades Juniorkronornas trupp till JVM i Kanada. Fem Djurgårdsspelare tar plats i förbundskapten Magnus Hävelids lag. Detta i form av målvakten Carl Lindbom, försvararen Calle Odelius samt forwardstrion Noah Östlund, Liam Öhgren och Jonathan Lekkerimäki.

Mästerskapet invigs på annandagen, den 26:e december, och löper sedan på fram till den 7:e januari med Halifax och Moncton som spelplatser. Sverige ingår i grupp A tillsammans med värdnationen Kanada, Tjeckien, Tyskland och Österrike.

För Öhgren, Lekkerimäki och Lindbom blir detta årets andra JVM, då trion även fanns med i augusti månads uppskjutna mästerskap. Östlund och Odelius gör i och med detta samtidigt debut i mästerskapssammanhang med Juniorkronorna.

Det svenska landslaget samlas nästa onsdag, den 14:e december. Därefter väntar ett elva dagar långt läger innan VM-premiären.