Djurgårdsspelare till damkronorna

25 oktober 2017 13:52
Dam

Mellan 7-12 November åker damkronorna till USA för att spela en 4-nationerstunering och I truppen som Leif Boork tagit ut finns tre djurgårdsspelare.


En av spelarna som är uttagen är ingen mindre än den för säsongen nya djurgårdsspelan Maria Lindh. Under gårdagens match spräckte hon nollan i djurgårdströjan.
– Första målet är alltid lika skönt. Jag fick en bra pass av Tori från backposition och det kändes som jag va ganska ensam där framför mål så då kunde jag äntligen sätta dit den.

Du åkte på en skada som gjorde att du inte kunde spela från start, hur känns det nu?
– Skador är aldrig roliga och kommer alltid olämpligt. Nu känns det bra, jag tänker ingenting på skadan utan det är bara fokusera framåt.

Lindh som kommer direkt från att ha spelat collegehockey har trots dåligt med poäng gjorda presterat bra.
– Min prestation har blivit bättre för varje match tycker jag. Det är så när man är borta en längre tid att det tar tid att hitta tillbaka till matchtempo och tajming. Det känns som jag är helt tillbaka nu så det är skönt.

Vad är den stora skillnaden mellan att spela i USA och Sverige?
– I USA går spelet lite snabbare och man går oftast rakare mot mål. Så närkampsspelet och spelet framför mål är mer intensivt. I Sverige får man lite mer tid och man kan använda ytorna på ett lite annorlunda sätt.

Bland spelare som blivit uttagna till att åka iväg till USA finns målvakten Lovisa Berndtsson, forwarden Hanna Olsson också Maria Lindh.
– Det ska bli riktigt roligt att få åka över och möta USA och Canada. Det är motståndare som man inte spelar mot så ofta och världens bästa nationer inom damhockeyn. Så det är sådana här matcher man längtar efter att få spela. Försöker inte tänka så mycket på OS. Det gäller hela tiden att man jobbar hårt hemma i Djurgården och sedan när man blir uttagen till landskamper jobba hårt varje match och träning. Hela tiden bara göra sitt bästa så har man i slutändan gjort allt man kan för att påverka.