• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

”Varit en sjukt stor ära att spela i Djurgården”

26 juni 2019 09:39
Intervju

Alexander Urbom är en av spelarna som har lämnat oss. Det blev klart tidigt i maj. I den här avskedsintervjun pratar han om sina säsonger i Djurgårdströjan.


Efter fem säsonger i Nordamerika (totalt 34 NHL-matcher), en säsong i KHL och vända i Skellefteå, återvända Alexander Urbom till oss inför säsongen 2016/2017.

Sedan dess har han varit delaktig i de ständigt förbättrade sportsliga resultaten.

Nu är Urbom en av dem som valt att gå vidare i sina karriärer på annat håll och lämnar därmed Djurgården med totalt sju säsonger i bagaget, fyra i A-laget och tre i junior/ungdom.

– Klart det känns speciellt att lämna. Det har varit en sjukt stor ära att spela i Djurgården, säger Urbom.

– Efter att ha spelat i Nordamerika, Ryssland och Skellefteå var jag tacksam att Jocke Eriksson tog tillbaka mig till Djurgården. Det har varit tre riktigt roliga år, fortsätter han.

Under Urboms första säsong var Djurgården inblandat i bottenstriden men knep till sist den sista slutspelsplatsen, andra året slutade i SM-semifinal och år tre blev det SM-final.

– Generellt, under mina tre år, har vi haft en väldigt stark grupp som varit bestämd i hur vi vill spela. Många spelare byts ju ut efter säsongerna, men många har varit kvar under hela min tid och de är jäkligt bra killar. Nu när jag fått perspektiv kan jag konstatera att det var en tuff första säsong, och att det är coolt att spela SM-final tre år senare.

Urboms personliga rykte i supporterkretsar har också haft samma utveckling.

Från tveksamheter till en backklippa och publikfavorit.

– Det är alltid kul med uppskattning. Jag har blivit lugnare i mitt spel, inte tagit lika många utvisningar som tidigare. Jag har jobbat mycket med Stefan Nyman och gillade att spela under honom. Han var hård, ärlig och rak.

Vilka fler har betytt mycket för dig i Djurgården?

– Som back är det främst Nyman man har att göra med, men alla runt omkring har hjälpt till och jag är oerhört tacksam.

Har du något särskilt minne från de tre senaste åren i Djurgården?

– Det är flera saker, men rent generellt är det helheten. Att vara en del av ett lag som var på väg att åka ur i början av säsongen 16/17 till att utvecklas och gå till final.

– Men ett enskilt minne är game seven i Karlstad. Det var coolt. Vi blev förnedrade i två raka matcher innan och var uträknade. Men vi lyckades göra en riktigt bra match där nere. Det kommer jag komma ihåg.

Urbom lyfter också fram sista finalmatchen i Globen som särskilt minnesvärt, trots att inte resultatet i matchen blev som han tänkt sig.

– Även om vi torskade, vilket inte är någon bra känsla, stod alla kvar efter matchen och sjöng. Det var jävligt coolt.

Urbom har aldrig haft någon bokstav på tröjan, men i gruppen har han fungerat som en informell ledare där många lagkamrater vänt sig till honom med rådfrågor.

Nästa säsong spelar han i tyska Düsseldorf.

– Först och främst är det jäkligt kul med ett nytt äventyr. Jag trivdes bra när jag var utomlands tidigare och jag har hört mycket bra om Tyskland. Dusseldorf är också en stor och klassisk klubb.

Kan det bli en återkomst till Djurgården i framtiden?

– Man ska aldrig säga aldrig. Jag är ju från Stockholm. Hockeykarriären går snabbt, upp och ner, och man vet aldrig vad som kommer hända. Klart att jag alltid kommer att ha en stark koppling till Djurgården, säger Urbom och avslutar med att rikta en hälsning.

– Jag vill tacka alla fans för all stöttning, både i med- och motgång.