Josefine Holmgren förlänger med Djurgården
Publicerad: 2021-04-11
Officiellt
Det är med stor stolthet som Djurgården idag presenterar en förlängning av Josefine Holmgren. Försvararen, som spelat både OS och VM för Sverige, är överens med klubben om ett nytt tvåårigt avtal som sträcker sig fram till 2023.

I fyra raka säsonger har Josefine Holmgren varit en tongivande och bärande spelare i SDHL-laget. Efter nyss avslutad säsong löpte kontraktet ut, men nu kan Djurgården Hockey meddela att försvararen väljer att bli klubben trogen även i fortsättningen.

– Josefine förlänger med Djurgårdens IF. Därmed går hon till hösten in på sin femte säsong med oss, bekräftar Djurgården Dams sportsligt ansvarige K-G Stoppel.

Josefine Holmgren, 28 år, har gjort hela 14 raka säsonger i högstaligan. Fyra av dessa har hon alltså spenderat i Djurgården, dit hon kom sommaren 2017. Sedan dess har det blivit 148 matcher och sammanlagt 56 poäng för backen som tidigare i karriären både har OS- och VM-spel för Sverige på sin meritlista. Att Josefine nu förlänger med Djurgården värdesätts därför mycket högt.

– Vi är mycket glada över att Josefine trivs hos oss och i Stockholm och därför har valt att förlänga. Hon är en viktig spelare för oss och har växt med uppgiften varje år. Hon är en ledare både på och utanför planen, både som kravställare men också glädjespridare, avslutar K-G Stoppel.

Djurgården Hockey