• Huvudsponsorer

Så tänker vi kring nyförvärv

5 februari 2018 11:11
Nyhet

Transferfönstret stänger den 15:e och med tio dagar kvar på det så ger sportchefen en bild av hur vi tänker kring eventuella förstärkningar.


Igår gick vi igenom skadeläget i truppen och det är många som undrar hur vi tänker kring att plocka in nya spelare. Transfersfönstret stänger dessutom om tio dagar och sportchefen Joakim Eriksson ger här en bild av hur vi tänker just nu.
– Såväl coacherna som jag är väldigt nöjda med det lagbygge vi har. När vi blir skadefria så tycker vi att det är ett topplag i SHL med goda chanser att gå långt i slutspelet. Men det är klart att om rätt spelare dyker upp på marknaden så kan vi ändå komma att agera.

Det finns två olika scenarion som vi har inför en eventuell förstärkning.
Spetsspelare
– Om en spetsspelare blir tillgänglig och som vi tycker väsentligt förbättrar våra slutspelschanser så kommer vi givetvis att agera. Tyvärr finns det just nu inte några sådana spelare tillgängliga på marknaden och om någon mot förmodan blir tillgänglig är det många lag som kommer försöka få dennes namnteckning på kontrakt.

Center
– En spelartyp som vi kan komma att rekrytera utifrån breddsyfte är en center. I Antes frånvaro är vi endast 4 naturliga centrar i A-lagstruppen. När vi har haft skador på Lukas Vejdemo och Marcus Davidsson så har Alexander Falk och Henke Eriksson fått vikariera som centrar. De har gjort det jättebra men är inga naturliga centrar och här kan vi komma att behöva ha mer bredd under slutdelen av säsongen.

Där har ni grundkriteriet på de spelare som kan tänkas plockas in. De behöver passa in på minst en av dem.

Nu ser vi fram emot avslutningen innan uppehållet och om det blir en förändring i spelartruppen så meddelar vi det här på hemsidan.