• Huvudsponsorer

Vejdemo firade födelsedag med två mål

26 januari 2018 17:50
Nyhet

Lukas Vejdemo blev tvåmålsskytt mot Rögle på sin alldeles egna födelsedag.


Djurgården jobbade sig in i torsdagens match på Hovet mot Rögle. Efter 0-0 i den första perioden tog stockholmarna över mer och mer. Avslutningen var stark då laget mäktade med sex mål i de två sista perioderna mot Rögles två.
– Det har sett ut lite så på Hovet. Vi maler ner dom och till slut orkar inte Rögle. Det var vår match från början till slut, säger Lukas Vejdemo.

En koll på statistiken och resultaten är till Djurgårdens fördel. 37-23 i tredje perioden i målfavör visar ett DIF som ångar på i slutet av matcherna.
– Det är klart att man känner att vi är starka. Det är en bra och positiv energi i båset. Alla trycker på hela tiden och vi orkar hålla samma fart och tempo över 60 minuter.

Lukas Vejdemo fyllde 22 år i går och krönte födelsedagen med två mål. Kanske gav födelsedagen lite extra energi för Vejdemo?
– Man fick massa grattishälsningar och det blev man glad av, det blev en positiv känsla inför matchen, säger Vejdemo som fick ta emot ett grattis-SMS redan halv sju på morgonen.
– Man vakande till av ett sms halv sju och då var det "Hank" (Henrik Eriksson) som messade grattis. Det fick man ju energi av.

Ett av målen gjordes i box play - Vejdemo gjorde sitt andra mål i den spelformen den här säsongen - bäst i hela SHL.
– Vi håller korta byten och har friska gubbar som kommer in och och är pigga. Många kanske slappnar av lite i box play. Det finns lägen.

Och ni hugger på allt?
– Exakt!