Tre juniorer får kontrakt med A-laget
Publicerad: 2018-04-18
Nyhet
Tre av våra juniorer som fick chansen redan den här säsongen kommer nu vara med från början i grovtruppen. Erik Walli Walterholm, Simon Johansson och William Wiå är det som har tecknat junioravtal med oss.

Samtliga tre spelare fick speltid i A-laget under den gångna säsongen, något de tror kommer underlätta steget till seniorhockeyn.
– Jätteviktigt att ha varit uppe och veta hur de gör där uppe. Det sporrar en lite mer att det inte är så långt ifrån eftersom jag redan varit där nu under säsongen, säger Simon Johansson.
– Det hjälper mycket. Att ha varit där och träffat grabbarna och börjat lära känna dem. Det går snabbare, de är starkare och trycket från publiken gör ju skillnad. Men skillnaden är inte så stor som man trodde när man började, säger William Wiå.

Utvecklingskurvorna för spelarna ser mycket bra ut och två av dem har dessutom redan hunnit med att näta i SHL. Erik Walli Walterholm gjorde två mål borta mot Luleå och Simon Johansson tryckte in ett skott från blålinjen mot Mora. Samtliga spelare kommer vara med på försäsongsträningen som en del av A-laget.
– Det är ett försteg mot att bli SHL-spelare. Någon av dem eller alla i en perfekt värld kommer bli det redan nästa år. De kommer få chansen under augusti och september månad att spela till sig en ordinarie plats i a-laget, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Just nu har vi en bra utbildningsverksamhet och har haft över tid i Djurgården som är omtyckt av dem som finns hos oss. Det här är ett bevis att de vill stanna hos oss.
– Det är jättekul. En dröm som går i uppfyllelse. Det har varit ett mål när man kom hit. Det är bara wow, säger Simon Johansson.
– Det är något man drömt om sedan man var liten. Kul! Det var självklart när de erbjöd mig ett kontrakt. Det var bara att skriva på, inget att fundera över, säger Erik Walli Walterholm.
– Jag ska försöka ta en tröja. Det kommer bli en spännande utmaning att få vara med och tävla på högsta nivån. Mitt mål är att spela i A-laget.

Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson, David Bernhardt och Fjällby var i den här situationen för två säsonger sen de började ta steg upp i A-laget under den säsongen. Fjällby fick börja i juniorerna innan han kom upp efter jul och blev mer ordinarie. I år har alla blivit nästan bärande i vårt lag.

Att vi kan lyfta upp spelare från juniorleden är inte bara ett bra betyg på vår ungdomsorganisation utan något som vi är beroende av.
– Superviktigt för oss om vi ska vara ett topplag i SHL att vi har den här utvecklingen på juniorspelare. Vi har ett lagbygge som bygger på att vi ska ha ett antal juniorspelare som har den här utvecklingen som, bröderna Davidsson, Bernhardt, Ollas-Matsson, Vejdemo, Fjällby, Englund, Norell med flera. Det bygger hela vår modell på att vi ska få den hjälpen i resultat på a-lagssidan av våra unga spelare, fortsätter Jocke.
– Det är en viktig signal att vi ger dem chansen. Vi gillar att utveckla unga spelare. Djurgården ger unga spelare chansen. Djurgården är delaktiga i deras resa mot deras ultimata vision och dröm som oftast är NHL.
Det är såklart en sporre för juniorerna att det går att ta klivet – och att Djurgården ger spelarna chansen.
– Kul att kolla på bröderna Davidsson och Fjällby. Jag känner dem och vet att det går att ta klivet, menar William Wiå.

En fjärde ung spelare som får chansen är Axel Andersson. Han går på vårt gymnasium så inget nytt kontrakt men han är med och har samma möjlighet att spela till sig en plats.
– Axel är en duktig högerfattad tvåvägs-back som spelat mycket i juniorlandslaget, vårt J20-lag och var tongivande i vårt SM-vinnande J18-lag denna säsong, säger Jocke om honom.

Vi önskar dem lycka till och välkomna till A-lagets försäsongsträning.

Mattias Lönngren