Matchen mot Skellefteå skjuts upp
Publicerad: 2020-10-21
Nyhet
Vi tvingas skjuta upp matchen mot Skellefteå imorgon av säkerhetsskäl. Vi har två positiva test i truppen och ytterligare en som insjuknat under dagen. Testbesked från övriga truppen kan vi få tidigast under torsdagen.

Vi har under dagen kunnat konstatera att vi har två spelare i truppen som har testat positivt för Covid. En av dem med symptom och en utan.
Under dagen har ytterligare en spelare insjuknat med symptom. Vi har inte fått testbesked rörande den spelaren men resultat från truppen kommer komma tidigast under torsdagen.
Matchen mot Skellefteå imorgon ställs därför in av säkerhetsskäl i väntan på att det medicinska läget har klarnat.
– Vår läkare har sedan igår haft kontakt med Smittskyddsenheten i Stockholm och vi följer det tydliga protokoll som upprättats av ligan, säger sportchef Joakim Eriksson.

Vi har informerat SHL och Skellefteå om läget under dagen och fört en dialog om situationen.
– Vi har som sagt fått två spelare med positiva Covid-besked och ytterligare en spelare som har insjuknat under dagen. De båda klubbläkarna i Djurgården och Skellefteå har under kvällen haft kontakt och gemensamt tagit beslut om att skjuta på matchen utifrån det medicinska läget i DIF just nu, säger Joakim Eriksson.

Vi har testat personalen och spelarna i och runt laget.
– Vi inväntar nu svar på tester av övriga spelare och personal så att vårt medicinska läge ska bli tydligare, avslutar Joakim Eriksson.

Nytt speldatum är inte bestämt utan besked om det kommer senare

Djurgården Hockey