Rutinerad center klar för Djurgården
Publicerad: 2018-11-05
Nyhet
Idag anslöt Petteri Wirtanen till laget. 32-åringen kommer med rutin från NHL, KHL, Liiga och landslaget. Vi har skrivit ett kontrakt säsongen ut med Petteri Wirtanen – Petteri är en gedigen tvåvägscenter som är van att spela viktiga moment i 5-5 och boxplay. Han är fysiskt stark och kommer komplettera vår centersida på ett bra sätt, säger Joakim Eriksson.

Petteri Wirtanen har spelat för TPS Åbo under den här säsongen och har svarat för 3 mål och 8 assist på 17 matcher.
– Petteri har en stor erfarenhet av slutspelshockey i såväl KHL som Liiga. Han har också spelat en hel del för Finland på internationell nivå och därför ser vi att han kan ge oss ytterligare stabilitet i vårt unga lagbygge inför resten av säsongen och vårens slutspel, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Kontraktet är till säsongens slut och Petteri kommer börja träna med laget direkt under landslagsuppehållet. Det är en center som kommer in och ska tillföra fysik och rutin.
– Petteri är en gedigen tvåvägscenter som är van att spela viktiga moment i 5-5 och boxplay. Han är fysiskt stark och kommer komplettera vår centersida på ett bra sätt i och med att vi har spelskicklighet i Mackan och Sebbe samt ledarskap och härföraregenskaper i Jacob, fortsätter Joakim.

Se första intervjun med Petteri här
Vi hälsar Petteri Wirtanen välkommen till Djurgården.

Djurgården Hockey