Calle Ridderwall blir inte kvar
Publicerad: 2018-04-30
Nyhet
Efter två år som vår lagkapten kommer Calle att gå vidare. – Inte minst under fjolårets var hans ledarskap en stor faktor till att vi lyckades nå slutspel trots vår svaga säsongsinledning. Vi tackar Calle för dessa två år och önskar honom lycka till framöver, säger Joakim Eriksson.

Calle Ridderwall kom till Djurgården inför förra säsongen och fick direkt bära ansvaret som lagkapten. Något han hart gjort på ett mycket bra sätt.
– Calle kom till oss för två år sedan och har sedan dess varit vår stora informella ledare. Inte minst under fjolårets var hans ledarskap en stor faktor till att vi lyckades nå slutspel trots vår svaga säsongsinledning. Calle har under stora delar av sin tid i Djurgården bildat kedjeformation tillsammans med Linus Johansson och Mikael Ahlen. I många matcher har de har varit en kedja som etablerat långa spelsekvenser i motståndarnas zon, säger sportchefen Joakim Eriksson.

– Men när vi skrev ett kontrakt för ca 2 år sedan hade både Calle och vi högre ambitioner gällande mål och poängproduktion. Efter denna säsong när vi bytt bilder om positionering och lön inför framtiden och då vi inte har kunnat lova en plats i de två toppkedjorna har det gjort att vi nu går skilda vägar, fortsätter Joakim.

Vi tackar Calle för dessa två år och önskar honom lycka till framöver.

Djurgården Hockey