• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Tack för allt vår lagkapten

30 april 2018 17:15
Nyhet

Caller Ridderwall har under sina två år i Djurgården även varit vår lagkapten. Här ser han tillbaka på sin tid här.
– Jag är väldigt stolt över den utveckling som laget har genomgått. Den första tiden här var väldigt jobbig för mig och för oss som lag. Jag kände att jag ville ta ett större ansvar för att få gruppen att dra åt samma håll. Jag är nöjd med att laget är på en mycket bättre plats nu än för två år sen, säger Calle.


Det blev en väldigt turbulent första säsong i Djurgården för Calle Ridderwall och hela laget förra säsongen. En säsong där karaktärer ställdes på prov och där Calle som person och som lagkapten fick ta mycket plats.
– Den första tiden här var väldigt jobbig för mig och för oss som lag. Jag kände att jag ville ta ett större ansvar för att få gruppen att dra åt samma håll. Jag är mest nöjd med att vi lyckats bygga ett starkt kollektiv och ett bra hockeylag. Det är inte en så lätt resa att göra som lag men vi lyckades. Både de spelare som hade en bokstav på tröjan och de informella ledarna i gruppen drog i rätt riktning. Det är den resan jag kommer minnas, säger Calle Ridderwall.

– Jag är stolt över den här senaste säsongen där vi är ett så mycket bättre lag. Trots de motgångar vi möter med skador på viktiga spelare så är det aldrig någon i laget som klagar utan vi bara fortsätter och gör det vi ska. Ingen gömde sig i omklädningsrummet utan alla tog sitt ansvar.
– Matchen borta mot Frölunda är en match som jag tänker på .Vi är uträknade och åker med ett skadedrabbad trupp till Göteborg. Vi har två raka förluster bakom oss för första gången i säsongen. Frölunda har precis besegrat oss på Hovet och alla experter är eniga om att vi ska förlora. Alexander Falk får spela center, vi har inte tillräckligt med anfallare, och åker ner och gör en kanonmatch och vinner. Den matchen är synonym med vårt lag den här säsongen, fortsätter han.

Calle visste redan vad som väntade för typ av stöd på läktarna i Djurgården – men det har trots det verkligen slagit honom hur mycket tryck det kan bli nere på isen.
– Tar med mig det stödet mycket. Det är bäst tryck på Djurgårdens hemmamatcher. Jag minns i kvartsfinalen mot Linköping så är vi nere vid kortsidan vid klacken. Precis före en tekning. Publiken är inte nöjd med domslut som vi fått emot oss. Jag ser hur de tre raderna längst ner får hålla för öronen för att ljudet var så otroligt högt. Det är en detalj som fastnade. Sen Globenmatchen mot Skellefteå är bara gåshud, säger han.

Vi tackar Calle Ridderwall för hans två år i föreningen och önskar honom lycka till i framtiden.