• Huvudsponsorer

Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan

Tack för allt vår lagkapten

30 april 2018 17:15
Nyhet

Caller Ridderwall har under sina två år i Djurgården även varit vår lagkapten. Här ser han tillbaka på sin tid här.
– Jag är väldigt stolt över den utveckling som laget har genomgått. Den första tiden här var väldigt jobbig för mig och för oss som lag. Jag kände att jag ville ta ett större ansvar för att få gruppen att dra åt samma håll. Jag är nöjd med att laget är på en mycket bättre plats nu än för två år sen, säger Calle.


Det blev en väldigt turbulent första säsong i Djurgården för Calle Ridderwall och hela laget förra säsongen. En säsong där karaktärer ställdes på prov och där Calle som person och som lagkapten fick ta mycket plats.
– Den första tiden här var väldigt jobbig för mig och för oss som lag. Jag kände att jag ville ta ett större ansvar för att få gruppen att dra åt samma håll. Jag är mest nöjd med att vi lyckats bygga ett starkt kollektiv och ett bra hockeylag. Det är inte en så lätt resa att göra som lag men vi lyckades. Både de spelare som hade en bokstav på tröjan och de informella ledarna i gruppen drog i rätt riktning. Det är den resan jag kommer minnas, säger Calle Ridderwall.

– Jag är stolt över den här senaste säsongen där vi är ett så mycket bättre lag. Trots de motgångar vi möter med skador på viktiga spelare så är det aldrig någon i laget som klagar utan vi bara fortsätter och gör det vi ska. Ingen gömde sig i omklädningsrummet utan alla tog sitt ansvar.
– Matchen borta mot Frölunda är en match som jag tänker på .Vi är uträknade och åker med ett skadedrabbad trupp till Göteborg. Vi har två raka förluster bakom oss för första gången i säsongen. Frölunda har precis besegrat oss på Hovet och alla experter är eniga om att vi ska förlora. Alexander Falk får spela center, vi har inte tillräckligt med anfallare, och åker ner och gör en kanonmatch och vinner. Den matchen är synonym med vårt lag den här säsongen, fortsätter han.

Calle visste redan vad som väntade för typ av stöd på läktarna i Djurgården – men det har trots det verkligen slagit honom hur mycket tryck det kan bli nere på isen.
– Tar med mig det stödet mycket. Det är bäst tryck på Djurgårdens hemmamatcher. Jag minns i kvartsfinalen mot Linköping så är vi nere vid kortsidan vid klacken. Precis före en tekning. Publiken är inte nöjd med domslut som vi fått emot oss. Jag ser hur de tre raderna längst ner får hålla för öronen för att ljudet var så otroligt högt. Det är en detalj som fastnade. Sen Globenmatchen mot Skellefteå är bara gåshud, säger han.

Vi tackar Calle Ridderwall för hans två år i föreningen och önskar honom lycka till i framtiden.