Abby Cook redo för derby
Publicerad: 2020-08-11
Dam
Det är sommarvärme ute. Men inne på Hovet kommer det bli ännu hetare. I morgon startar försäsongen för vårt damlag med ett derby mot AIK. – Det ska bli riktigt roligt, säger nyförvärvet Abby Cook.

Damlaget är inne på sin tredje träningsvecka på is.
Och redan nu är det dags för match.
Inte vilken som helst, dessutom.
Säsongens första match spelas mot våra antagonister från Solna och för nyförvärvet Abby Cook blir alltså debuten en speciell upplevelse.
– Alla lagkamrater har berättat om rivaliteten och att det är en match vi måste vinna, oavsett om det är försäsong eller seriespel, säger Abby och fortsätter: – Det bli spännande. Alla hajpar matchen, vi ska göra vårt bästa.
Kanadensiskan landade i Sverige och anslöt till laget för ungefär en vecka sedan.
Det var första gången hon ens satte sin fot på europeisk mark.
– Laget har välkomnat mig väldigt väl. Jag var lite orolig över språket innan jag åkte, men alla pratar jättebra engelska så det har inte varit något problem alls, säger Abby, som dock möttes av vissa svårigheter vid ankomsten. – Jag börjar bli bekväm med kollektivtrafiken och livsmedelsaffären. Det var svårt de första dagarna, men nu börjar det lösa sig.
Abby är heller inte van att börja säsongen redan i mitten av augusti.
– Nä, det är en stor skillnad jämfört med i college. Då började vi spela matcher i oktober. Det här är mycket bättre. Ju tidigare desto bättre.
Den 22-åriga backen kommer närmast från spel i Boston University där hon tillbringat de senaste fyra säsongerna. – Vi får se hur matchen blir jämfört med vad jag är van vid. Men jag är en stor och mobil spelare. Jag ska använda min storlek och flytta pucken snabbt.

Djurgården Hockey