• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep

Forward tillbaka till Djurgården

6 februari 2019 11:00
Nyhet

Mattias Guter kommer tillbaka till Djurgården. 30-årige Guter har spelat för oss både i ungdomslaget och på seniornivå. Inför den här säsongen tryckte han in tvåsiffriga mål för Karlskrona tre säsonger i rad. Anfallaren kommer närmast från Luleå och ansluter till laget på fredag.
– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden, säger Joakim Eriksson.


30-årige Mattias Guter kommer tillbaka till Djurgården efter fyra säsonger utanför Hovet.
– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden. I Mattias får vi en spelare som är väl bekant med vår organisation, våra ledare och flera av våra spelare. Hans skridskoåkning kommer passa ännu bättre in i det spelsätt vi har idag jämfört med senast då han spelade i Djurgården. Under inte minst sin tid i Karlskrona har han bevisat att han kan producera offensivt på en bra nivå i SHL och i hans straffskytte får vi en avgörande ingrediens när viktiga poäng står på spel i grundseriens avgörande straffläggningar, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Mattias är stark på skridskorna och är en målskytt som under sin tid i Karlskrona visade att han visste precis var målet står. Han kommer på fredag till Hovet och gör sina första träningar med oss.

– Strategiskt sett är det många delar som faller på plats i denna rekrytering. Vi är väldigt tillfreds med den spelartrupp vi har denna säsong, men om vi vill gå långt i vårens slutspel så kommer vi behöva ha en bred spelartrupp då det alltid uppstår sjukdomar, skador och eventuella avstängningar längs resans gång, säger Joakim.

Mattias Guter ansluter inte bara för avslutningen av den här säsongen utan är klar även över 2021.
– Inför nästa säsong så kommer Axel Jonsson-Fjällby och Jonathan Davidsson försvinna ifrån oss för spel i Nordamerika. Det finns också utländskt intresse för Daniel Brodin och stor risk för att Emil Bemström skriver NHL-kontrakt med Columbus. Även om vi har duktiga lovande spelare i våra juniorlag som kommer att fortsätta utvecklas så känns det bra att säkra upp en erfaren svensk forward från Stockholm som komplement till den talang som våra unga spelare besitter, säger Joakim om läget.

Välkommen tillbaka till Djurgården och lycka till.