Sista pusselbiten på plats

29 augusti 2017 19:25
NYHET

René Bourque ansluter till laget i slutet av veckan. Han kommer till Djurgården med över 700 NHL-matcher i bagaget och med en hel del mål på meritlistan. Kanadensaren spelade i Colorado Avalanche senaste säsongen och är nu redo för att spela inför världens bästa fans.


Nu är det klart vem som blir siste spelare in i truppen inför den här säsongen. Sportchef Joakim Eriksson har inte gjort en hemlighet av att han har sökt efter en ersättare till Daniel Brodin nu när han är skadad.
Den ersättaren är nu klar. René Bourque kommer till laget i slutet av veckan med ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– I rekryteringen av Rene ser vi många pusselbitar som faller på plats. Vi får till oss en väldigt professionell erfaren spelare som kommer addera tävlingsinstinkt och informellt ledarskap till vår spelargrupp. Rene är stark i sin skridskoåkning vilket är en förutsättning för acklimatisering till SHL och spel på stor is. Han är en sk inside-forward som gärna söker sig till ytor mellan motståndare och målet, en yta där målskyttar ofta befinner sig. säger sportchefen Joakim Eriksson.

Meritlistan
35-årige Bourque har spelat de senaste 12 åren i NHL. Han kommer från en säsong där han spelat med Gabriel Landeskog i Colorado Avalanch. Delar av säsongen tog han plats i förstakedjan men han har en bredd i sitt spel som gör honom användbar på flera olika positioner.
– Det kommer bli en omställning. Jag har inte spelat mycket på stor is. Jag är snabb på skridskorna och kan ta mig fram. Jag har ett bra skott och hoppas kunna göra en del mål. Jag ska göra allt jag kan för få Djurgården tillbaka dit de vill vara, säger Bourque.
Det är en tävlingsmänniska som kommer till Djurgården. Han har bara en typ av svar på frågan om hans mål med tiden i Djurgården.
– Jag vill vinna. Jag vill vinna matcher. Jag vill vinna mästerskap.

René Bourques meritlista är imponerande. Han har 725 matcher på tolv säsonger i NHL. 316 poäng uppdelat på 163 mål och 153 assist. I slutspel har han lite högre poängfrekvens med 11 mål och 4 assist på 27 matcher.
– Han är stark och svår att ta pucken ifrån i anfallszonen vilket passar bra med vår anfallsstrategi om stort puckinnehav. Rene har också ett bra skott, vilket vi ska försöka utnyttja genom att skapa en passande omgivning, avslutar Joakim Eriksson.

Bourques undrade bara en sak inför resan till Stockholm: Hur fungerar slutspelet i SHL?
Han har en tydlig målbild med sitt spel.

Inte bokat ditt säsongskort än? Du kan självklart fortfarande köpa säsongsbiljett - du väljer det som passar dig bäst här.