Centern Emil Berglund till Djurgården

15 december 2021 10:00
Officiellt

Djurgården har gjort klart med en övergång av Emil Berglund, som ansluter från Almtuna. Den 27-årige centern spenderade delar av förra veckan på lån och skriver nu på för Stockholms stolthet för resterande säsong.


– Det känns väldigt bra att få in Emil i truppen. Sett till det läge som vi befinner oss i är det en spelartyp och en karaktär som vi tror blir viktig för lagbygget, samt som också breddar vår centersida. Alla vet vilken djurgårdare Emil är, vilket kommer att vara viktigt i den utmaning som vi har framför oss, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Emil Berglund, 27 år, gjorde sina första matcher i Djurgårdströjan under veckan som gick. Centern lånades då in för spel i dubbelmötet med Växjö. Nu kan Djurgården presentera Berglund på ett avtal och spelaren gör därmed övergången från Almtuna.

Kontraktet är skrivet över resterande säsong. Emil Berglund kommer därmed att följa i sin familjs fotspår, då pappa Charles Berglund som bekant är klubbikon med tröja nummer 2 hängandes i Hovets tak. Sonen Emil har på meritlistan 45 matcher i SHL samt 369 matcher och 123 poäng i HockeyAllsvenskan.

– Emil är en smart spelare, med ett bra positionsspel såväl utan som med puck och som tar smarta beslut på isen. Sedan har Emil ett stort mod, han är kort sagt en oöm spelare som går rakt in i närkamperna utan att tveka. Men framförallt är Emil en karaktär och en person präglad av att tävla och som spelar med stort hjärta, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.