Allt inför kvällens match
Publicerad: 2019-10-03
Herr
Innan kvällens match hyllas Mikael Ahlén för sina insatser i Djurgårdströjan. Sedan vill Robert Ohlsson ta hjälp av Ahlén under matchen också. – Jag skulle gärna vilja se att vi får upp det trycket i spelet utan puck som Ahlén stod för, säger vår coach.

I nio säsonger blev Mikael Ahlén en publikfavorit på Hovet tack vare sin attityd på isen; tuffhet, kämparglöd och han stod alltid upp för både klubbmärket och sina lagkamrater.

Inför kvällens hemmamatch mot Färjestad sker en avtackning av Ahlén, men sedan hoppas Robert Ohlsson att Ahlén finns med under spelets gång också.

Åtminstone hans inställning och attityd.

– Jag har saknat det jävlarannamat i den här gruppen nu på slutet. Jag skulle gärna vilja se att vi får upp det trycket i spelet utan puck som Ahlén stod för, säger Robban och fortsätter:

– Jag gillade Ahléns alla sätt att stå för järnkaminhockeyn, så vi hoppas kunna bjuda upp till det i kväll.

Robban är annars inte nöjd med spelet på sistone, särskilt inte senast mot Brynäs när vi dock hämtade upp 0–3 till 3–3 och förlorade till slut med 3–4.

– Jag är varken nöjd med spelet med eller utan puck. Jag tycker att vi kan bättre. När vi trycker på desperation- och passionsknappen blir vi ett bra hockeylag. När vi inte har den är vi inte ett bra hockeylag. Enkelt uttryckt.

Hur förmedlar du det till spelartruppen?

– Det är bara ett ”mind set”. Jag svamlar inte. Jag säger som det är. Det är inga konstigheter. Därför passar det bra med en Mikael Ahlén-dag i dag.

LÄGET I LAGET Jacob Josefson skadade foten olyckligt senast och blir borta i 8-10 veckor. Även Robin Jensen är indisponibel fram till åtminstone novemberuppehållet. Det betyder att Albin Grewe och Gustav Possler är tillbaka i laguppställningen. Erik Walli-Walterholm är dock utanför laget.

NOTERA ATT…

… Niclas Bergfors har skjutit flest skott på mål i hela ligan. Han har också noterats för tre mål vilket ger en effektivitet på 85,7 procent.

…Tom Nilsson har, tillsammans med Leksands Jonas Ahnelöv, blockerat flest skott i ligan.

…den i vårt lag som har varit inne på flest mål framåt är Alexander Holtz. När han varit på isen har vi gjort totalt sex mål.

…Niklas Svedberg är trea i SHL:s målvaktsliga. På fyra matcher har han fina 92,25 i räddningsprocent. Han har dessutom fått 39 fler skott på sig än fyran på samma lista.

…vi är starka i boxplay. Vi har, tillsammans med Oskarshamn, fått spela i numerärt underläge flest av samtliga (23 gånger), men bara släppt in fyra mål i den spelformen.

TIDIGARE MÖTEN

Säsongen 2018/2019

Färjestad–Djurgården 4–3

Djurgården–Färjestad 2–3

Djurgården–Färjestad 3–2

Färjestad–Djurgården 3–2 sd

Färjestad–Djurgården 5–2 (slutspel)

Djurgården–Färjestad 5–3 (slutspel)

Färjestad–Djurgården 1–2 (slutspel)

Djurgården–Färjestad 3–1 (slutspel)

Färjestad–Djurgården 8–2 (slutspel)

Djurgården–Färjestad 1–6 (slutspel)

Färjestad–Djurgården 1–4 (slutspel)

Säsongen 2017/2018

Djurgården–Färjestad 2–4

Djurgården–Färjestad 3–1

Färjestad–Djurgården 2–1

Färjestad–Djurgården 2–3

Säsongen 2016/2017

Färjestad–Djurgården 3–2 str

Färjestad–Djurgården 2–1 sd

Djurgården–Färjestad 1–3

Djurgården Färjestad 0–2

Linus Norberg