• Huvudsponsorer

Jenny Silfverstrand slutar som VD

2 april 2020 10:45
Nyhet

Jenny Silfverstrand har sagt upp sig som VD och Klubbdirektör för Djurgården Hockey. Hon kommer att kvarstå under sin uppsägningstid och fortsätta med full kraft, fullt mandat och engagemang som VD. Jenny kommer att börja sin nya tjänst som VD för Svenska Hockeyligan någon gång under hösten.
Styrelsen har påbörjat arbetet med att hitta en ny VD för Djurgården Hockey och arbetar målinriktat utmed ett antal spår.


Jenny Silfverstrand är anställd hos Djurgården sedan 2004 och är VD sedan 2013. Nu väljer hon att gå vidare i sin karriär och kommer sluta som VD hos Djurgården Hockey.
– Det har verkligen inte varit ett lätt beslut att ta. Jag har varit i Djurgården så länge och varit med om så mycket. Nu har jag fått ett erbjudande som jag valt att gå vidare med. Jag känner mig trygg med att mitt fokus kommer vara helt inriktat på Djurgården den tid som jag är kvar hos Djurgården Hockey. Jag har fullt fokus på arbetet i sviterna av Coronaviruset och det känns som att vi är bra rustade inför framtiden, säger Jenny om beslutet.
Att Jenny Silfverstrand ska sluta som VD för Djurgården Hockey och börja ett annat jobb blev klart för en dryg månad sedan. – Jenny har gjort ett mycket bra jobb som VD för Djurgården Hockey och vi har jobbat tätt ihop under en lång tid och haft ett väldigt gott samarbete. Därför är det är tråkigt att hon väljer att lämna. Vår strategi och långsiktiga plan ligger fast. Som vi kommunicerade igår så har vi en stabil grund i Djurgården Hockey. Vi har inlett processen att hitta en kompetent och bra långsiktig ersättare som utvecklar Djurgården Hockey vidare i framtiden. Vi har fullt förtroende för Jenny under övergångsperioden, säger Kaarel Lehiste ordförande för Djurgårdens styrelse. Nu fortsätter vi arbetet med att avsluta den här säsongen och förbereda oss inför nästa. Jenny fortsätter att vara på plats och vi återkommer när vi har ett nytt namn att presentera.