• Huvudsponsorer

Björnfot stannar i Kings

19 oktober 2019 06:21
Nyhet

Tobias Björnfot kommer inte tillbaka till Djurgården utan stannar kvar i LA Kings organisation.
– Tobias agent Johan Finnström har meddelat mig att LA och Tobias gemensamt kommit överens om att han ska stanna kvar i Nordamerika och fortsätta sin utveckling med spel i AHL, säger Joakim Eriksson.


Tobias Björnfot kom till oss inför säsongen 2016 och gjorde sin A-lagsdebut förra säsongen. 18-åringen har varit en del av truppen under försäsongen med vetskapen att han skulle åka över på LA Kings camper under sommaren. Där har han gjort ett så stort avtryck att de vill behålla honom i sin organisation.
– I och med att Tobias är draftad i första rundan äger LA Kings till fullo beslutsrätten var Tobias ska spela för att på bästa möjliga sätt fortsätta sin utveckling, säger sportchef Joakim Eriksson.
– Tobias agent Johan Finnström har meddelat mig att LA och Tobias gemensamt kommit överens om att han ska stanna kvar i Nordamerika och fortsätta sin utveckling med spel i AHL, fortsätter han.
Tobias har blivit placerad i AHL laget Ontario Reign där han fortsätter säsongen och kan därmed fortfarande plockas upp till Kings igen.
Vi har varit medvetna om förutsättningarna och har som ni vet en stark backbesättning i dagsläget. – Vi har redan byggt vårt lag med vetskapen om att det inte var givet att Tobias skulle återvända. Jason Garrison ansluter till Djurgården den 7 november och adderar ytterligare kompetens till vår redan starka backsida, avslutar Joakim Eriksson.
Den backsidan ställs på isen ikväll igen mot Leksand borta 15:15.