Manuel Ågren förlänger kontraktet
Publicerad: 2020-04-29
Nyhet
Han har haft en stark utveckling i Djurgårdströjan. Nu kan vi med glädje meddela att vi kommit överens med Manuel Ågren, 26, om en fortsättning. Det nya kontraktet är skrivet över nästa säsong.

Manuel Ågren kom till oss från Oskarshamn inför säsongen 2018/2019, men första året spolierades av en sjukdom.
Men den gångna säsongen har ”Manne” kunnat spela hockey till hundra procent – och som han gjorde det.
Han utvecklades snabbt till en av de viktigaste spelarna i laget.
Vi har haft en dialog med Manuel angående en förlängning av nuvarande avtal sedan november månad. Manuel har hela tiden varit tydlig med att han ville slutföra årets säsong innan han tog ställning till nästkommande säsong.

Nu är det klart att Manuel Ågren stannar hos oss.
Vi har kommit överens om att förlänga kontraktet över nästa säsong.
– I och med den företagsekonomiska utvärdering som vi genomför till följd av effekterna från COVID-19, så har det efter säsongen tagit tid att föra en diskussion och landa i de ekonomiska villkoren. Både Djurgårdens och Manuels tydliga ambition har hela tiden varit att jobba vidare tillsammans och vi jättenöjda med att så nu blivit fallet, säger vår sportchef Joakim Eriksson.

Manuel Ågren om att stanna i Djurgården:
– Det är en lättnad att veta vart jag ska spela nästa säsong. Det har varit en stressig tid med många telefonsamtal, men jag ville hela tiden vara kvar. Djurgården var min prioritet, säger ”Manne” som alltså kommer att göra sin tredje säsong i klubben.
– Jag känner mig som en Djurgårdare. Klubben har format mig, på så sätt att man ger allt och inte sviker märket på tröjan. Nu är det bara att kräma ur trasan i sommar och komma så bra förberedd som möjligt för nästa säsong.

Utvecklingschef Tobias Pehrsson om Ågrens framfart i Djurgårdströjan:
– Manuel är en spelare med många strängar på sin lyra. Han är funktionell sett till många olika roller, både offensivt – där fler uppsidor finns – men även defensivt. Manuels fart, intensitet och skicklighet med puck, att både skapa lägen på egen hand men även att sätta upp andra, gör honom flerdimensionell. Det är en egenskap vi vill komplettera vår forwardssida med. Vi är nöjda med hans utveckling, samtidigt har vi ännu inte sett Manuel i sitt bästa jag, säger Pehrsson och fortsätter:
– Manuel är en spelare som vi under hela säsongen, och även efter säsongen, haft en dialog med och velat behålla i Djurgården. Manuel tog stora kliv under säsongen och utvecklades både som spelare och person, säger Pehrsson.

Manuel Ågren gjorde 19 poäng (9+10) på 49 matcher den gångna säsongen.

Djurgården Hockey