• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Sju spelare lämnar Djurgården

17 april 2018 16:53
Nyhet

Säsongen är över och nu är det klart att sju spelare lämnar Djurgården. Vi från Djurgården vill tacka Joacim Ericsson, William Lagesson, Patrik Lundh, Linus Johansson, Markus Ljungh, René Bourque och Mikael Ahlen för deras tid i föreningen och önskar dem lycka till i framtiden.


Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson om spelarna som lämnar: – Vad det gäller Joacim Ericsson så har vi utnyttjat en klausul i kontraktet och avslutat vårt samarbete. Jocke kom hit som en tänkt förstamålvakt och har tillsammans med Adam bildat ett av dem starkaste målvaktsparen i SHL.

– Tyvärr fick Jocke skadeproblem i slutet på säsongen vilket gjorde att vi inte kunde fortsätta vår framgångsrika matchning av målvakterna så som vi velat under slutspelet. Eftersom Adam under säsongen spelat till sig positionen som förstamålvakt så kommer vi att satsa på en yngre målvakt än Jocke till nästa säsong, säger Joakim Eriksson.

William Lagesson har varit på lån den här säsongen, men återvänder nu till Kanada.
– Vårt låneavtal med William Lagesson, som tillhör Edmonton, löper ut den sista april. Både Edmontons och Williams ambition är att han spelar i Edmonton nästkommande säsong och vi önskar William lycka till, säger Joakim Eriksson.

Peppe Lundh återvände till sin moderklubb Djurgården för två säsonger sedan. Nu väntar ett utlandsäventyr för honom:
– Patrik Lundh har meddelat oss att han väljer att utnyttja sin klausul för spel i utlandet och kommer därmed att lämna oss till nästkommande säsong. Peppe har varit vår genomgående bästa forward denna säsong och vill efter en lång karriär i SHL pröva på spel i en annan liga, säger Joakim Eriksson.

Centern Linus Johansson, som kom till Djurgården från Mora för två säsonger sedan, kommer inte spela i Djurgården kommande säsong.
– Linus Johansson har under vintern tackat nej till våra kontraktserbjudanden och kommer att lämna oss för spel i en annan SHL-klubb. Det är givetvis tråkigt då Linus haft en fantastisk utveckling under sina två år i vår klubb, säger Joakim Eriksson.

Markus Ljungh har gjort sex säsonger i DIF och var med och spelade upp klubben i SHL.
– Markus Ljungh har sedan i somras valt och tacka nej till våra kontraktserbjudanden och skrivit på ett kontrakt i en annan SHL-klubb. Markus har under sina 6 år i Djurgården med sitt centerspel varit en starkt bidragande orsak till vår utveckling och vi hade gärna sett honom kvar i DIF. Nu blir så inte fallet men vi tackar Markus och önskar honom lycka till, säger Joakim Eriksson.

René Bourque kommer inte tillbaka till Djurgården.
– Här var det från början klart att det var ett kontrakt som handlade om den här säsongen. Han var tydlig med att det här var ett sista år för honom där han ville ta chansen att spela i OS och även att vinna något som senior. Nu fick han tyvärr inte chansen till det när han lämnade Sverige i förtid efter de sjukdomsproblem som vi tidigare rapporterat om.

Även Mikael Ahlén lämnar Djurgården efter fyra raka säsonger.
– Efter många års uppoffrande spel där han verkligen symboliserar vad en järnkamin står för så kommer vi inte att förlänga kontraktet med Mikael Ahlen. Det är för mig personligen ett väldigt tufft beslut, inte minst med tanke på att jag under mina sista två år som spelare var lagkamrat med Micke och vet vilket fantastisk lagkamrat han är och vilket oerhört Djurgårdshjärta han har. Jag hade så önskat honom att få avsluta resan med ett finalspel på Hovet men så blev tyvärr inte fallet. Nu för att ge utrymme åt våra yngre spelare, vilket vi tror är tillgodo för vår utveckling, så därför kommer vi inte att förlänga kontraktet med Micke, säger Joakim Eriksson.