• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Idag 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr

Sju spelare lämnar Djurgården

17 april 2018 16:53
Nyhet

Säsongen är över och nu är det klart att sju spelare lämnar Djurgården. Vi från Djurgården vill tacka Joacim Ericsson, William Lagesson, Patrik Lundh, Linus Johansson, Markus Ljungh, René Bourque och Mikael Ahlen för deras tid i föreningen och önskar dem lycka till i framtiden.


Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson om spelarna som lämnar: – Vad det gäller Joacim Ericsson så har vi utnyttjat en klausul i kontraktet och avslutat vårt samarbete. Jocke kom hit som en tänkt förstamålvakt och har tillsammans med Adam bildat ett av dem starkaste målvaktsparen i SHL.

– Tyvärr fick Jocke skadeproblem i slutet på säsongen vilket gjorde att vi inte kunde fortsätta vår framgångsrika matchning av målvakterna så som vi velat under slutspelet. Eftersom Adam under säsongen spelat till sig positionen som förstamålvakt så kommer vi att satsa på en yngre målvakt än Jocke till nästa säsong, säger Joakim Eriksson.

William Lagesson har varit på lån den här säsongen, men återvänder nu till Kanada.
– Vårt låneavtal med William Lagesson, som tillhör Edmonton, löper ut den sista april. Både Edmontons och Williams ambition är att han spelar i Edmonton nästkommande säsong och vi önskar William lycka till, säger Joakim Eriksson.

Peppe Lundh återvände till sin moderklubb Djurgården för två säsonger sedan. Nu väntar ett utlandsäventyr för honom:
– Patrik Lundh har meddelat oss att han väljer att utnyttja sin klausul för spel i utlandet och kommer därmed att lämna oss till nästkommande säsong. Peppe har varit vår genomgående bästa forward denna säsong och vill efter en lång karriär i SHL pröva på spel i en annan liga, säger Joakim Eriksson.

Centern Linus Johansson, som kom till Djurgården från Mora för två säsonger sedan, kommer inte spela i Djurgården kommande säsong.
– Linus Johansson har under vintern tackat nej till våra kontraktserbjudanden och kommer att lämna oss för spel i en annan SHL-klubb. Det är givetvis tråkigt då Linus haft en fantastisk utveckling under sina två år i vår klubb, säger Joakim Eriksson.

Markus Ljungh har gjort sex säsonger i DIF och var med och spelade upp klubben i SHL.
– Markus Ljungh har sedan i somras valt och tacka nej till våra kontraktserbjudanden och skrivit på ett kontrakt i en annan SHL-klubb. Markus har under sina 6 år i Djurgården med sitt centerspel varit en starkt bidragande orsak till vår utveckling och vi hade gärna sett honom kvar i DIF. Nu blir så inte fallet men vi tackar Markus och önskar honom lycka till, säger Joakim Eriksson.

René Bourque kommer inte tillbaka till Djurgården.
– Här var det från början klart att det var ett kontrakt som handlade om den här säsongen. Han var tydlig med att det här var ett sista år för honom där han ville ta chansen att spela i OS och även att vinna något som senior. Nu fick han tyvärr inte chansen till det när han lämnade Sverige i förtid efter de sjukdomsproblem som vi tidigare rapporterat om.

Även Mikael Ahlén lämnar Djurgården efter fyra raka säsonger.
– Efter många års uppoffrande spel där han verkligen symboliserar vad en järnkamin står för så kommer vi inte att förlänga kontraktet med Mikael Ahlen. Det är för mig personligen ett väldigt tufft beslut, inte minst med tanke på att jag under mina sista två år som spelare var lagkamrat med Micke och vet vilket fantastisk lagkamrat han är och vilket oerhört Djurgårdshjärta han har. Jag hade så önskat honom att få avsluta resan med ett finalspel på Hovet men så blev tyvärr inte fallet. Nu för att ge utrymme åt våra yngre spelare, vilket vi tror är tillgodo för vår utveckling, så därför kommer vi inte att förlänga kontraktet med Micke, säger Joakim Eriksson.