• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan

Lång straffläggning där vi drog kortaste strået

1 december 2019 20:16
Dam

Ett klassiskt stockholmsderby på Hovet mellan Djurgården och AIK, och det var en sån där målsnål match där det till slut blev vinst för AIK på straffar.


Det känns alltid lite i luften när det vankas derby, liksom idag. Från första tekning var det ett böljande fram och tillbaka jagandes det första målet.

Ca 7 minuter in lyckas Josefine Bouveng få till ett friläge men som med två hack i häl stressandes blev det inget med det.

Med ett klapp klapp spel och en backhand som avslut från Sofie Lundin såg det ut att kunna bli 1-0 men blockering från AIK:s målvakt gjorde att ställningen kvarstod vid 0-0.

Minuterna senare däremot skulle ledningsmålet komma, signerat lagkapten Andrea Dalen.

Det var en andra period som präglades av målchanser åt båda hållen. När det sedan kom att bli en dubbelutvisning, varsina var det AIK som utnyttjade det till sin fördel och kvitterade i till 1-1.

Tredje och sista perioden var det dags för vinna eller försvinna i det klassiska derbyt. När AIKs Johanna Lagus dragit på sig en utvisning kom möjligheten att ta ledningen för andra gången i matchen men AIK lyckades hålla tätt och vi lyckades inte skapa särskilt mycket.

AIKs målvakt hade marginalerna på sin sida när vi hade målchans på målchans men pucken med milimeter inte går in. Med 2 minuter var det inte långt ifrån att AIK tog ledningen men Berndtsson lyckas blockera och hålla oss kvar i matchen och det skulle bli förlängning.

Likt matchen i övrigt svängde förlängningen fram- och tillbaka med ett övertag hos oss. När vi sedan drog på oss utvisning såg det ut att kunna bli svårt men vi lyckas hålla tätt och ta matchen till straffar.

Först ut att lägga straff blev AIK och Lisa Johansson som sätter den högt i nättaket. När det sedan var vår tur fick Andrea Dalen kliva fram men missade. Den andra straffen för AIK lades av Gabriella Johansson som missade. Härnäst för vår del var Josefin Bouveng som även hon missade. Tredje straffen för AIK lades av Fanny Rask som även hon missade. Tredje för vår del var Josefine Jakobsen som missade. Den fjärde och lades av Iveta Koka som missade. Sedan fick Dominique Kremer testa lyckan och satte den. Erica Udén Johansson för femte som räddades av Lovisa Berndtsson. Femte och vad som kunde bli avgörande fick läggas av Sofie Lundin men missades.

Rond två inleddes av oss och Dominique Kremer men missades. Härnäst för AIK var Lisa Johansson som även hon missade.
Josefin Bouveng ut för vår del men missade sin andra straff för kvällen. Sedan var det Line Bialiks Öien tur, en straff som räddades av Berndtsson.
Andrea Dalen missade sin andra straff..och så fortsatte det några vändor tills Linnea Hedin gick in och satte punkt på kvällen. En poäng blev det till slut och fyra totalt denna helg.