Djurgården tackar av Dick Axelsson och Niclas Bergfors

11 april 2022 13:00
Officiellt

Djurgården tackar av Dick Axelsson och Niclas Bergfors, som båda lämnar föreningen. Tillsammans har duon gjort tolv säsonger i Djurgårdströjan, Axelsson över flera perioder och Bergfors kontinuerligt sedan 2017.


Dick Axelsson, 34 år, skrev i slutet av december på för en återkomst till Djurgården. Forwarden, som är uppvuxen i Stockholm och som gjort flera sejourer i DIF, valde att göra en comeback till den professionella scenen efter att ha lagt av förra våren. Efter 15 poäng på 23 matcher löper kontraktet nu ut och Axelsson lämnar därmed Djurgården.

– Dick var väldigt tydlig när han kom in under säsongen att det rörde sig om en comeback över en begränsad period. Han ska ha en stor eloge för beslutet att ställa upp för Djurgården i det läge som vi befann oss i, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Niclas Bergfors, 35 år, lämnar även han föreningen efter att ha representerat DIF sedan 2017. Över sina totalt sex säsonger har forwarden funnits med i 308 av de 310 matcher som Djurgården spelat. Med semifinal, SM-final och förra säsongens pris som Årets Järnkamin har Bergfors satt djupa avtryck i Djurgårdströjan.

– Bergfors har varit här över en längre tid och har alltid varit en pålitlig spelare som utfört ett hårt arbete. Nu blir det ingen fortsättning här, utan istället önskar vi honom det allra bästa framöver, säger Stoppel och tillägger;

– Det här är två spelare som haft en väldigt stor roll i vår senaste femårsperiod. Självklart är det supertrist att det tog slut på det här sättet, men Djurgården har dem att tacka för väldigt mycket.

Djurgården tackar spelarna för deras betydande insatser och önskar dem all lycka framöver.