Så länge blir Josefson och Jensen borta
Publicerad: 2019-10-03
Herr
Jacob Josefson skadade sig olyckligt senast och har ådragit sig en fotfraktur. Vi räknar med att han blir borta i 8-10 veckor. Samtidigt kommer Robin Jensen vila från såväl match som träning fram till och med novemberuppehållet.

Det var i en olycklig situation i första perioden senast mot Brynäs som Jacob Josefson ådrog sig en fotskada.

Vår lagkapten genomgick en magnetröntgen i morse och då konstaterades det att han drabbats av en fraktur och kommer vara borta från spel i 8-10 veckor.

– I nuläget har vi 14 friska forwards och flera av dem är naturligt duktiga som centrar. Därigenom är vi fortfarande i en situation där vi avvaktar hur det går för Emil Bemström i inledningen av NHL och huruvida vi har ett behov av att addera ytterligare spelare till vår forwardsbesättning, säger vår strategiske sportchef, Joakim Eriksson.

Han fortsätter:

– Oavsett skadebekymmer eller eventuella tillskott av nya spelare har inte vår målsättning ändrats om att vara framgångsrika i såväl CHL som SHL. Oktober månad med 13 matcher på 31 dagar kommer att vara ett bra test för nuvarande spelartrupp att bevisa hur väl vi ligger till för att kunna nå hela vägen fram till nya finalspel.

Vår målvakt Robin Jensen har saknats på sistone på grund av en meniskskada som han haft sedan många år tidigare.

– De senaste fyra åren har han varit helt symptomfri. Nu har nya smärtor tillkommit och därför kommer han åtminstone till och med novemberuppehållet att jobba med rehabiliterande träning och vila från isträning och matchspel. Därefter återstår att se om problemen försvunnit eller om ett ingrepp i knät kommer att bli nödvändigt, säger Joakim Eriksson och berättar att vi eventuellt kommer att förstärka målvaktssidan.

– Osäkerheten kring Robins knä gör att vi just nu undersöker målvaktsmarknaden och eventuella lösningar på såväl kort (till och med novemberbreaket) som lång tid (resten av säsongen).

Djurgården Hockey