Djurgården förstärker framåt
Publicerad: 2018-09-14
Dam
Djurgården har gjort klart med den 22-åriga forwarden Michelle Yucel. – Alla förutsättningar att utvecklas i Djurgården, säger hon.

För den icke hockeyintresserade kan Michelle Yucel vara ett okänt namn men faktum är att hon var en av de mest lovande talangerna, men valde att sluta för lite mer än tre år sedan.
– Det pågick väldigt mycket i mitt liv och jag kunde inte lägga 100 procent på hockeyn. Jag valde att ta det mycket svåra beslutet att sluta spela. Det var några tuffa år utan hockeyn så därför känns det väldigt roligt att få chansen igen, säger Yucel.

Yucel tog steget tillbaka till hockeyn när hon anslöt sig till Division 1 laget Hammarby där hon spelade en säsong med sikte på att gå upp i SDHL, men nu får chansen att spela i högstaligan med Djurgården.
– Det var en ambition vi tillsammans som lag hade. Jag själv hade en dröm om att spela i SDHL igen och min säsong i hammarby var en rolig tid och utvecklade mig som spelare. Självklart tog jag chansen att få spela i Djurgården, en proffsig förening med en bra inställning till damhockeyn. Det finns alla förutsättningar att satsa och utvecklas här. 

Om du får beskriva dig själv som spelare med tre ord - vad skulle de tre orden vara?
– Jag skulle beskriva mig själv som snabb och stark med en jädra vilja
– Jag vill bidra med mycket fart och ett tufft spel. 

"Kommer bli fartfyllda matcher"###

Sportchefen Nils Ekman är glad över att ha knutit sig an Michelle Yucel.
-Hon är en skicklig spelare som gjort bra ifrån sig på tryouten. Jag är övertygad om att hon kommer utvecklas mycket under säsongen.

Yucel förväntas göra debut i helgen när första bortamatcherna väntas uppe i norr mot Modo och Luleå.
– Jag känner mig bra uppdaterad då jag fortsatte följa ligan trots att jag själv inte spelade i den. Vi har också gått igenom tillsammans i laget hur vi ska spela, det kommer bli två fartfyllda matcher, avslutar nyförvärvet.

Välkommen och lycka till i Djurgårdsfamiljen.

Djurgården Hockey