David Printz tränare för J18
Publicerad: 2020-07-03
Nyhet
Inom ramen för vår Herrsport och elitverksamhet, har ett långt arbete pågått under hela våren för att sätta organisationen. Nu är det klart att David Printz är tillbaka i Djurgården Hockey. David kommer att anställas som J18-tränare, instruktör på Hockeygymnasiet och med ett ansvar för backutvecklingen i Djurgården Hockeys HG- & Juniorverksamhet.

David Printz är klar som J18-tränare, instruktör på Hockeygymnasiet och med ett ansvar för backutvecklingen i Djurgården Hockeys HG- & Juniorverksamhet. Han har en lång och gedigen spelarkarriär bakom sig med bland annat fem säsonger hos oss.
– Att få in David Printz i Djurgården Hockey, är den perfekta pusselbiten i vår sportsliga organisation. Med Davids spelarkarriär, kompetens, personlighet och bakgrund, likt såsom vi tidigare rekryterade Michael Holmqvist blir en bra kombination med övriga juniortränare Oskar Öberg och Martin Linder-Öst. Vidare ger denna konstellation om fyra tränare oss en grund och potential för att långsiktigt bygga Djurgården Hockeys HG- & Juniorverksamhet i den riktning som vi vill både Spelvisionellt och Ledarvisionellt i Djurgården Hockey, säger vår Utvecklingschef, Tobias Pehrsson.

39-åringen kommer närmast från Frölunda där han var med och tog SM-guld som back.
– David är en empatisk människa. Lyhörd och nyfiken på att utveckla både sig själv som ledare som våra spelare – vilket passar bra in på den profil av människa som vi söker. David är samtidigt väldigt målinriktad och vet vad han vill på kort som långsikt. Vilket ger oss en kraft i vår utvecklingsprocess där David kommer att göra skillnad, fortsätter Tobias Pehrsson.

– David kommer att träna vårt J18-lag tillsammans med Martin Linder-Öst, där Martin är Huvudtränare. Redan nu ser jag deras likheter på personliga planet, där de kommer kunna samverka på ett högpresterande sätt. Vidare har vi även identifierat deras olikheter som David och Martin har, vilket kommer att berika dynamiken. Där Davids spelarkarriär med erfarenhet som spelare tillsammans med Martins ledarerfarenhet och akademiska tillika pedagogiska bakgrund – kommer att ge dem förutsättningar att bli ett högpresterande ledarteam, avslutar Tobias.

Vi hälsar David Printz välkommen tillbaka till DIF.
Bonusinformation att lägga på minnet – han fyller 40 den 24 juli så ladda upp för gratulationer även då.

Djurgården Hockey