• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep

Pulsådern från junior till herr pulserar

17 juli 2020 09:05
Nyhet

Vi kliver in i den här säsongen med sex unga spelare nyligen uppflyttade till A-laget från våra egna led. Den utvecklingen är en uttalad del i vår strategi för att växa. Vikten av vår utbildning av unga spelare går inta att överskatta. Utvecklingschefen Tobias Pehrsson går igenom läget.


Vi har i Djurgården på senare år varit väldigt duktiga på att få fram spelare från de egna juniorleden, som först gjort det bra i SHL och sedan vidare i sina karriärer mot NHL. Vi har in i den kommande säsongen hela 6 st juniorspelare som tillhör vårt Herrlag. Alla med landslagserfarenhet från våra pojk- & juniorlandslag. Det är Alexander Holtz, William Eklund, Oscar Bjerselius, Ludvig Hedström, Alex Brännstam och Pontus Johansson.
– Detta är en viktig del för oss i Djurgården är att skapa en egen pulsåder av unga spelare som utvecklas mot vårt Herrlag. Vilket är en uttalad strategi i vårt arbete och en framgångsmodell som så småningom skall generera de sjuttonde SM-guldet med vårt Herrlag, säger Tobias Pehrsson utvecklingschef i Djurgården.

Interaktion
Idag jobbar vi med en ökad interaktion av våra unga spelare och deras talangutveckling tillsammans med äldre etablerade, erfarna spelare med deras ansvarstagande för ”att bli sina bästa jag”. Detta tillsammans skapar en högpresterande miljö och ger förutsättningar för ett högpresterande lag. En väg som så många gånger visat sig vara framgångsrik. En väg som sett till Djurgårdens långa och traditionsstarka historia varit en nyckelfaktor för utveckling och en framgångsfaktor för att vinna SM-guld.

Djurgården Hockeys Sportsliga Utvecklingsmodell, är en modell framtagen för att utveckla ”En Flerdimensionell ishockey”, där sex identifierade arbetsområden skall påverka utvecklingen av spelare och ledare.

  1. Spelvision, de sätt vi vill utveckla spelet på och de sätt vi vill utveckla spelare på.
  2. Individuell spelarutveckling, metoder och modeller för hur vi jobbar med individens utveckling.
  3. Träningsmetodik, sättet att träna på i isträning och fysträning för att säkerställa kvantitet och kvalité.
  4. Lagprocesser, att systematiskt jobba med laget/gruppens utveckling steg för steg under säsongen.
  5. Arbetsmetodik, att kartlägga spelartyper, spetskvaliteér och personligheter som berikar vår kultur.
  6. Ledarskapsutveckling, att bygga högpresterande individer och ledare i en högpresterande miljö.

– Det är en utvecklingsmodell som skall genomsyra, påverka och forma utvecklingen av vår verksamhet. Den skall genomsyra, påverka och forma vår spelarutveckling. Där vårt Herrlag i interaktion med Juniorverksamheten skall vara på ledande nivå i Svensk ishockey. Detta är både vår vision, målsättning och strategi som hela Djurgården Hockey arbetar mot, fortsätter Tobias.

Kommande säsongen
Den kommande säsongen är lite som en omstart sett till den omvärld vi idag lever i med alla dess konsekvenser som vi känt av senaste 4-5 månaderna. En omstart som vi behöver ta oss an utifrån två perspektiv, dels ”en dag i taget” vilket handlar om att på riktigt utveckla vår verksamhet, sättet vi spelar och tränar på samtidigt som vi behöver ha en långsiktig strategisk tanke och plan.
Interaktionen mellan vår juniorverksamhet och herrlaget är och har alltid varit en av grundbultarna i det. Idag kan den närmast betraktas som en nationellt ledande plattform för talangutveckling, spelarutveckling och ledarutveckling.

– Vi har en spännande säsong och framtid att se fram emot. Vårt fokus ligger inte enbart på 2020-21 utan även säsongerna därefter där vi har en stark talangutveckling och plattform för unga spelare i Djurgården Hockey. Det är många talanger som kommer. Detta i samklang med den plan och strategi vi har för herrlaget kommer över tid att ge Stockholm och Djurgården Hockey framgång, avslutar Tobias.

Nu är det sommar men snart så är vi i full fart i hela organisationen.