Uppdatering från Sportchefen
Publicerad: 2020-07-08
Nyhet
Vill så här i semestertider förmedla en uppdatering kring hur vi inom Djurgården agerat och resonerat kring vår spelartrupp i herrlaget med anledning av covid-19 och de konsekvenser som följer.

I dagsläget vet vi att SHL planeras att starta den 19 september med eller utan publik. Vi har sedan mars månad gjort ekonomiska kalkyler och tagit beslut om att kostnadsanpassa hela Djurgården Hockey utifrån den intäktsreducering som vi redan ser och som kommer att bli ännu värre om vi spelar utan publik till hösten.
Dessa anpassningar är noga avvägda för att överleva långsiktigt ekonomiskt som företag och samtidigt kunna bibehålla en konkurrensduglighet i SHL som ett topp 6-lag inte bara denna säsong utan sett över tid.

Det vi kan konstatera är att vi som samhälle och vi som hockeyförening ställs inför utmaningar vi aldrig tidigare har varit med om. Inför dessa utmaningar kommer vi att behöva stödet från er företagspartners, medlemmar, säsongskortinnehavare och supporters mer än någonsin.

Gällande vår spelartrupp i SHL känner vi oss nöjda med att kunna få jobba vidare med stora delar av fjolårslaget. I dagsläget saknas givetvis spetskompetensen från Linus Hultström, Olle Alsing och Patrik Berglund men samtidigt så finns det mycket förbättring och utveckling att plocka fram i vårt spel och på individuell nivå hos många spelare i vårt lag.

Vad beträffar vår dialog med Patrik Berglund och hans pappa så har den varit bra och ärlig. Vi har varit tydliga med att vi fortfarande gärna vill se Patrik i DIF nästa säsong. Men vi har samtidigt meddelat att vi givet den osäkerhet som råder kring om vi kan spela inför publik i höst, måste avvakta till senare i sommar/höst innan vi kan ta något beslut om ytterligare investeringar i spelartruppen. De har i sin tur meddelat att de önskar ha ett avtal färdigt inom kort.

Vår spelartrupp är inte komplett sett till antal spelare. Önskvärt är att kunna addera ytterligare en back och en forward men givet den stora osäkerhet som råder inför hösten kring spel inför eller utan publik så avvaktar vi tills vidare ytterligare rekryteringar.

Vi känner oss dock trygga i den kvalitet vi har i nuvarande lagbygge och i den verksamhet vi bedriver, vilken de senaste åren har utvecklat juniorspelare och allsvenska spelare såsom Lukas Vejdemo, Axel Jonsson-Fjällby, Marcus och Jonathan Davidsson, Emil Bemström, Linus Johansson, Olle Alsing, Sebastian Strandberg m fl och som nu kommer fortsätta utveckla en ny generation duktiga unga spelare som bl a Simon Johansson, Linus Andersson, Alexander Holtz, William Eklund för att nämna några.

Joakim Eriksson
Strategisk Sportchef

Joakim Eriksson