• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep

Uppdatering från Sportchefen

8 juli 2020 08:51
Nyhet

Vill så här i semestertider förmedla en uppdatering kring hur vi inom Djurgården agerat och resonerat kring vår spelartrupp i herrlaget med anledning av covid-19 och de konsekvenser som följer.


I dagsläget vet vi att SHL planeras att starta den 19 september med eller utan publik. Vi har sedan mars månad gjort ekonomiska kalkyler och tagit beslut om att kostnadsanpassa hela Djurgården Hockey utifrån den intäktsreducering som vi redan ser och som kommer att bli ännu värre om vi spelar utan publik till hösten.
Dessa anpassningar är noga avvägda för att överleva långsiktigt ekonomiskt som företag och samtidigt kunna bibehålla en konkurrensduglighet i SHL som ett topp 6-lag inte bara denna säsong utan sett över tid.

Det vi kan konstatera är att vi som samhälle och vi som hockeyförening ställs inför utmaningar vi aldrig tidigare har varit med om. Inför dessa utmaningar kommer vi att behöva stödet från er företagspartners, medlemmar, säsongskortinnehavare och supporters mer än någonsin.

Gällande vår spelartrupp i SHL känner vi oss nöjda med att kunna få jobba vidare med stora delar av fjolårslaget. I dagsläget saknas givetvis spetskompetensen från Linus Hultström, Olle Alsing och Patrik Berglund men samtidigt så finns det mycket förbättring och utveckling att plocka fram i vårt spel och på individuell nivå hos många spelare i vårt lag.

Vad beträffar vår dialog med Patrik Berglund och hans pappa så har den varit bra och ärlig. Vi har varit tydliga med att vi fortfarande gärna vill se Patrik i DIF nästa säsong. Men vi har samtidigt meddelat att vi givet den osäkerhet som råder kring om vi kan spela inför publik i höst, måste avvakta till senare i sommar/höst innan vi kan ta något beslut om ytterligare investeringar i spelartruppen. De har i sin tur meddelat att de önskar ha ett avtal färdigt inom kort.

Vår spelartrupp är inte komplett sett till antal spelare. Önskvärt är att kunna addera ytterligare en back och en forward men givet den stora osäkerhet som råder inför hösten kring spel inför eller utan publik så avvaktar vi tills vidare ytterligare rekryteringar.

Vi känner oss dock trygga i den kvalitet vi har i nuvarande lagbygge och i den verksamhet vi bedriver, vilken de senaste åren har utvecklat juniorspelare och allsvenska spelare såsom Lukas Vejdemo, Axel Jonsson-Fjällby, Marcus och Jonathan Davidsson, Emil Bemström, Linus Johansson, Olle Alsing, Sebastian Strandberg m fl och som nu kommer fortsätta utveckla en ny generation duktiga unga spelare som bl a Simon Johansson, Linus Andersson, Alexander Holtz, William Eklund för att nämna några.

Joakim Eriksson
Strategisk Sportchef