Två nyförvärv till damlaget
Publicerad: 2018-07-09
Nyhet
Två landslagsspelare är klara för Djurgårdens damlag. – Det är två spelskickliga spelare som tillför rutin och spets till laget, säger sportchefen Nils Ekman.

Djurgården har gjort klart med franska landslagsspelaren Betty Jouanny och schweiziska landslagsspelaren Isabel Waidacher. Båda har skrivit på för en säsong.
– Betty kommer närmast från Brynäs där hon spelat de senaste säsongerna. Hon spelar med en hög intensitet och åker mycket skridskor. Det är en hårt jobbande spelare som kommer passa in bra i vårt sätt att spela, säger sportchefen Nils Ekman.
– Det är jättespännande att få komma till Djurgården. Ett lag som tränar hårt och vill vinna. Jag är bra både defensivt och offensivt. Har ett bra spelsinne och är snabb på skridskorna, säger Betty Jouanny om att komma till DIF.
– I Isabel får vi en spelare som är väldigt spelskicklig. Hon har bevisat att hon är en poängmaskin och har legat i toppen av poängligan i Schweiz de senaste säsongerna. Vi tror att Isabel kommer göra att vi får fler kedjor som kommer att producera poäng, enligt Nils Ekman.

Vi är mycket nöjda med att ha fått in två så rutinerade och duktiga spelare i laget men är inte klara ännu.
– Vi håller fortfarande på med truppbygget. Det kommer att komma in två eller tre spelare till när vi hittat det vi vill ha, fortsätter Nils Ekman.

Vi hälsar Isabel och Betty välkomna till Djurgårdsfamiljen.

Mattias Lönngren