Eklund och Johansson stannar i Djurgården

17 februari 2020 11:40
Nyhet

I dag kan vi meddela två kontraktsförlängningar.
Backen Simon Johansson, 20, har förlängt med ett år och forwarden William Eklund, 17, stannar i ytterligare två säsonger.


Både Simon och William är två talanger som kommit från våra juniorlag och tagit för sig den här säsongen.
Nu har vi kontrakterat duon för framtiden i ett respektive två år.
– Simon har redan den här säsongen varit en av våra duktigaste backar i offensiv spelform med sitt puckinnehav och så vidare. Vi vill fortsätta utveckla hans styrkor och inte bara hans utvecklingsområden. Vad gäller William så vet jag inte om jag får säga det här, men han har fått båda sina föräldrars uppsidor. Pappans intensitet och mammans konstnärliga skridskoåkning. De två bästa attributen. Han är också duktig på att täcka puck, och får med sig många utvisningar, säger vår sportchef Joakim Eriksson.

Simon Johansson om kontraktsförlängningen: – Jag känner att jag tagit stora steg den här säsongen. Det känns jättekul att stanna här, och roligt också att Djurgården ville förlänga. Den klubben jag spelat i sedan jag var 15 år och följt sedan jag var jag liten.

William Eklund om kontraktsförlängningen: – Jätteroligt. Jag började i J20 där det gått bra, vidare upp till A-laget. Det är en kul utveckling. Men jag har mycket kvar att jobba på, främst att ta mig in på mål, det området.