• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Tina Enström slutar med ishockey

8 augusti 2017 15:30
Nyhet

Tina Enström, 26 år, har tagit beslutet att sluta med ishockeyn.
– Hockeyn har varit mitt liv sedan jag var två år gammal så det här är inget lätt beslut att ta, men jag saknar motivation för att fortsätta spela ishockey, säger Tina Enström.


Med två SM-guld, ett VM-brons, deltagande i OS och otaliga poäng i SDHL väljer Tina Enström att avsluta sin ishockeykarriär. Beslutet har växt fram under sommaren och i dagarna meddelande hon Danijela Rundqvist (verksamhetschef i Djurgården) och Nils Ekman (sportchef i Djurgården Dam) att karriären är över.

– Jag känner att om jag ska spela ishockey så vill jag brinna för det fullt ut. Jag har funderat över sommaren och jag har kommit fram till det här beslutet, säger Tina Enström.

Dagarna som ishockeyspelare har blivit många och långa. Med sitt jobb vid sidan av ishockeyn har det blivit otaliga kvällar och helger som vigts för hockeyn. Nu ser Tina Enström fram emot att få lite mer tid över.

– Det kommer säkert komma dagar när man saknar hockeyn för det har ju ändå varit mitt liv och identitet. Men jag tror att det kommer att gå jättebra och det är en stor lättnad för mig att ha tagit det här beslutet. Nu får jag tid över att resa lite mer och hitta på andra grejer, säger Tina Enström.

Om du blickar tillbaka på din idrottskarriär, vad är du mest stolt över?

– Mitt första SM-guld med Modo, att få spela OS i Vancouver. Sedan när vi gick upp till Riksserien (nuvarande SDHL) med Djurgården. Och så klart SM-guldet med Djurgården.

”En av Sveriges främsta i damhockeyn”

Sportchefen Nils Ekman respekterar Tina Enströms beslut att lägga av med hockeyn och håller henne som en av dem främsta i damhockeyn.

– Ur ett hockeyperspektiv är det en ledsam dag för oss då det är en av Sveriges bästa hockeyspelare någonsin som slutar. Det tycker jag är synd. När någon tar ett sådant här beslut är det viktigt att man stöttar personen och visar tacksamhet.

Hur påverkar det här laget?

– Hon gjorde flest poäng förra säsongen så att ersätta henne sportsligt är naturligtvis väldigt svårt. I det här fallet går det inte. Men att bygga vidare som ett lag och få individerna i laget att driva mot samma mål och bli ett fruktansvärt starkt lag, de jobbet kommer vi fortsätta med. Trots att Tina kommer vara otroligt saknad på och utanför isen tror jag att vi som lag kommer vara bättre kommande säsong, säger Nils Ekman.

Danijela Rundqvist, verksamhetsansvarig i Djurgården Dam, har haft förmånen att spela med Tina Enström och tycker naturligtvis att hennes beslut att sluta med hockeyn är tråkigt.

– Jag är oerhört stolt över att ha spelat med Tina. Hon har tillfört mycket på isen och gjort alla sina medspelare bättre och jag är glad att vi har haft henne i laget och organisationen i tre år, säger Danijela Rundqvist.

– Tina har bestämt sig för att sluta för att hon mår bra utan hockeyn. För mig är det viktigast att man mår bra och att livet går först, säger Danijela Rundqvist.