Djurgården tackar av Matt Lorito

31 oktober 2021 15:00
Officiellt

Med hänsyn till tabelläge och säsongsstart har Djurgården valt att bryta kontraktet med Matt Lorito. Den kanadensiske forwarden lämnar klubben efter 14 spelade matcher, och vi önskar lycka till i den fortsatta karriären.


Matt Lorito, 31 år, skrev inför säsongsstart på ett ettårigt avtal med Djurgården. Värvningen var då en effekt av skador som drabbat SHL-truppen. På sina 14 matcher i klubben har det blivit två mål samt fyra assist för Lorito, och Djurgården har nu gjort bedömningen att bryta avtalet med kanadensaren.

– När Matt Lorito värvades var det som ersättare till Manuel Ågren. Han är en spelskicklig spelare som har nyttjats på olika positioner i vårt lagbygge. Men där vi befinner oss nu med vårt spel behöver vi bli starkare i vårt puckinnehav i anfallszonen, samt mer aggressiva i vårt presspel och närkampsspel, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson och fortsätter;

– Vi behöver helt enkelt spelare som är beredda att ta på sig "blåstället" för att vända den tabellsituation vi befinner oss i. Därför har vi gjort bedömningen att det är bäst för båda parter att gå skilda vägar.

Djurgården tackar Matt Lorito för hans insatser i Stockholms stolthet och önskar honom all lycka framöver.