Det blev förlust i returmötet
Publicerad: 2017-11-04
Nyhet
Färjestad var det starkare laget i lördagens returmöte. Djurgården kom inte upp i samma nivå som under fredagen och blev tillbakapressade från start. 1-2 blev slutresultatet där vi släppte in ett mål i öppen kasse.

Det blev en helt annan inledning i Karlstad än i fredags. Färjestad gick ut med full fart och satte Djurgården under press från start. Hemmalaget fick även utdelning efter drygt halva perioden.
Boxplay
Två täta utvisningar på Djurgårdare gav ett väldigt pressat läge där Alexander Falk och William Lagesson gjorde ett hästjobb och städade av 1:36 utan ett enda byte. Riktigt bra.
Vi hade annars svårt att få till ett eget spel i första perioden och den slutar 0-1 i mål efter 4-13 i skott.

Period 2
Tyvärr fortsatte andra perioden i samma stil. 10-4 i skott till Färjestad säger en hel del om matchbilden i andra perioden och Marcus Högström summerade det bäst.
– Vi får inget riktigt stäm i spelet. Passningarna sitter inte direkt på bladet. Vi är inte riktigt tajmade, sa han till Cmore efter andra perioden.
Det är samma bild som man såg från läktaren. Det såg inte riktigt ut att flyta på. Det var en spelare som stack ut och det var Adam Reideborn som spikade inte släppte in något av Färjestads läfgen - trots att de var många.

Period 3
Omkastningar i kedjorna inför tredje perioden gav effekt direkt i spelet. För samtidigt som Färjestad började bevaka sin ledning så tuggade Djurgården in sig i matchen. Anfallen blev längre och puckvinsterna kom högre i banan. De riktigt heta målchanserna uteblev och när Reideborn lämnade kassen gjorde Färjestad och Dick Axelsson det de brukar göra - mål i öppen kasse.
0-2 och helt kört som det kändes tills Calle Ridderwall skakade liv i matchen med en sen reducering men det räckte inte. Nu tar vi landslagsuppehåll och laddar för omstarten.

Nästa hemmamatch är mot Växjö den 16:e november.