Försvararen Kiana Wilkinson till Djurgården

28 juli 2021 14:00
Officiellt

Djurgården presenterar stolt Kiana Wilkinson som sommarens första värvning till SDHL-laget. Den 24-åriga kanadensiska försvarsspelaren ansluter på ett ettårigt avtal, med rutin från spel i hemlandet samt i den ryska ligan.


Kiana Wilkinson, 24 år, har skrivit på för spel med Stockholms stolthet över kommande säsong. Högerskytten är uppvuxen i Prince George, British Columbia, och fick även sin hockeyskola på den kanadensiska västkusten.

– Hon kommer nu senast från spel i den ryska ligan. Kiana är defensivt väldigt stark och har satt en stolthet i spelet runt eget mål. Hon har även ett bra förstapass, vilket är viktigt i dagens snabba hockey, kommenterar Djurgården dams sportchef Johan Schillgard.

Efter att ha gjort två säsonger för Pacific Steelers i juniorligan tog Wilkinson sommaren 2015 klivet vidare till Saint Mary's University. Där spenderade hon sedan de efterföljande fem åren, med totalt 56 poäng på 139 matcher. Den senaste säsongen spelade Kiana Wilkinson för kinesiska KRS Vanke Rays i den ryska ligan och nu väntar Djurgården.

– Fördelen med Kiana är att hon spelat i Europa, vilket betyder att hon är van med stora mått på isytan, avslutar Schillgard.