• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb

Jacob Josefson är klar för Djurgården

27 april 2018 14:00
Nyhet

I dag skrev Jacob Josefson på för oss. Senast han var här var finalåret 09/10 och han har sedan dess spelat åtta säsonger i NHL.


– Jacob matchar väldigt väl vår rekryteringsstrategi. Han är en stockholmskille som är utbildad i vår egen verksamhet och som nu går in i sina absoluta toppår i karriären. Vi vill gärna ha våra ledande spelare i åldersspannet 26-33 år, där är man oftast i sin fysiska och spelmässiga peak, säger Joakim Eriksson.

Jacob Josefson slog igenom i Djurgården säsongen 08/09 när han bildade en juniorkedja med Henrik Eriksson och Carl Gustafsson. Efter finalåret 09/10 där Josefson stod för 20 poäng i grundserien och 5 i slutspelet bar det iväg till andra sidan Atlanten för 19-årige Josefson - som var draftad av New Jersey Devils i förstarundan som nummer 20. Den senast säsongen spelade han i Buffalo men nu blir det alltså Djurgården igen.

– Rekryteringen av Jacob faller väldigt väl in i vårt lagbygge. Dels är han en högkvalitativ spelare på landslagsnivå. Dels kan han spela både center och forward, vilket är en trygghet för oss när det finns en osäkerhet om ”Antes” spel nästkommande säsong, säger Joakim Eriksson och fortsätter:

– Som spelare är han en skicklig tvåvägscenter eller forward som tar ett stort ansvar både i det offensiva och defensiva spelet. Jag upplever också Jacob som väldigt sugen på att vara med och bidra i vår fortsatta resa mot den absoluta toppen.

På meritlistan finns både U16 guld och J18 guld i DIF. Dessutom ett silver- och brons med Juniorkronorna. Många minns även Josefsons insatser i A-laget 08/09 och 09/10 där han var med och tog Djurgården till final.

Kontraktet är på 2+2 där Jacob Josefson möjlighet att lämna för utlandet efter två år.