Målvakternas personliga hyllningar på masken
Publicerad: 2019-09-30
Herr
Robin Jensen hyllar gamla Djurgårdslegendarer, Niklas Svedberg hedrar sin bortgångne morfar. Det är detaljerna på våra målvakters nya masker.

Varje år kommer en ny beställning hos motivlackeraren David Gunnarsson.

Målvakterna ska ha nya masker inför varje säsong och börjar med att lansera sina tankar om ett kommande utseende.

– Det börjar med att vi brainstormar lite. Jag har en idé, han har en idé. Men i slutändan brukar han få ganska fria händer, säger Niklas Svedberg och berättar att det tog ett par skisser innan de hittade rätt.

Sedan visar han masken.

Ovanpå masken syns Erik den helige, Sveriges skyddshelgon och den som bryder Stockholms stadsvapensköld. Stockholm siluett på sidan och en betydligt mer personlig sak på baksidan av hjälmen.

– Där har jag både min morfar och farfars namn. Min morfar gick bort i våras och vi stod varandra väldigt nära. Han har följt min hockey och stöttat mig genom hela karriären. Det känns bra att hedra honom på masken.

– Och farfar är riktigt stor Djurgårdare. Han har haft säsongskort sedan…ja, långt innan jag föddes.

Svedberg har genom åren alltid haft Gudfadern-tema på sina masker, men har valt att slopa den idén de senaste säsongerna.

– Jag vet inte riktigt varför jag slutade med Gudfadern. Jag kanske borde gå tillbaka till det. Jag gillar filmerna skarpt.

Robin Jensen brukade däremot ge David Gunnarsson helt fria händer, utan vare sig egna tankar eller idéer.

Men den här säsongen vill han sätta sin egen prägel på masken.

– Jag hade inga idéer alls förra säsongen, och det blev en väldigt basic mask. Men nu kom jag på en idé och han skickade en skiss.

Därför syns nu namnen på flera Djurgårdslegendarer på Jensens mask. På ena sidan spelare vars tröjnummer är pensionerade, på andra sidan enbart målvaktslegendarer genom klubbens historia.

– Jag tycker den blev jäkligt bra. Tio av tio, säger Jensen och berättar också om baksidan där även han har ristat in personliga saker.

– Där har jag Botkyrka kommuns vapensköld, min hemkommun, och Norsborg IF:s klubbmärke, min moderklubb. Sedan har jag också namnet på både min flickvän och hund på baksidan.

Djurgården Hockey
Huvudpartners