Schumachers skaderapport | vecka 50

13 december 2021 18:30
Skaderapport

Det har blivit ett återkommande inslag - och även den här måndagen öppnar vi den jämna veckan med Christian Schumachers skaderapport. Med ett längre uppehåll framför oss ger naprapaten senaste nytt samt sin analys av nuläget.


Skadelistan

#4 Marcus Högström
Är skadad. Rehabar och tränar dagligen.

#15 Liam Öhgren
Är i full träning. Varit skadad samt sjuk, men tränade idag med laget. Kommer under uppehållet att ansluta till Team 18 för landslagsspel.

#17 Marc-André Gragnani
Är skadad. Rehabar och kör fysträning, prognosen är vecka till vecka.

#21 Filip Cederqvist
Är i full träning. Räknar med att vara tillgänglig för spel 26/12 borta mot Rögle.

#40 Jacob Josefson
Är skadad. Rehabar och tränar dagligen.

#48 Pontus Johansson
Är på is och tränar. Målet är att gå för fullt i veckan och räknar med att vara tillgänglig för spel 26/12 borta mot Rögle.

#62 Manuel Ågren
Är skadad. Rehabar och kör fysträning, där allting löper på enligt plan. Beräknas vara spelklar till nästa säsong.

#82 Paul Carey
Är i full träning sedan i fredags. Räknar med att vara tillgänglig för spel 26/12 borta mot Rögle.

#89 Niklas Svedberg
Är skadad. Kommer inte att spela mer under resterande del av säsongen.

Schumacher kommenterar

Nu har vi kört den här skaderapporten fyra gånger och över ett par månaders tid. Vad är din känsla kring det generella skadeläget idag kontra den första rapporten?

– Vi har haft många skador och avbräck som kommit efter varandra. Nu går vi ändå in i en vecka där Paul kliver på för fullt, där "Ceder" kliver på för fullt och där "PJ" kör på is. Så utöver de långtidsskadade känns det bättre inför den här träningsveckan.

– Sen förstår ju alla att det är en speciell skadesituation. Vi har "Högga" som är en ledande back, vi har "Manne" som är en ledande forward, vi har Josefson som är en ledande center och vi har Svedberg som är en av två målvakter. Det är en grundstomme som alla är borta för en längre tid, och om vi då åker på ett par ytterligare sjukdomar eller skador kommer vi så klart att låta jävligt sargade utåt sett.