"Tufft beslut att ta"
Publicerad: 2018-06-12
Nyhet
Högström lämnar för NHL och det var både ett lätt och svårt beslut han fick ta. – Ser det som en chans att spela i världens bästa liga. Omöjligt att tacka nej till samtidigt hade jag ont i magen. Trivs så himla bra i DIF så tufft att berätta det för Jocke

Marcus Högström ser tillbaka på en framgångsrik tid i Djurgården när han nu tar chansen att spela i NHL.
– Jag är glad och stolt över min tid i Djurgården. Jag har varit med på hela resan från hockeyallsvenskan till toppen av SHL. Det enda som grämer mig är att vi inte tog SM-guld den här säsongen, säger Marcus Högström.

Han har trivts i Djurgården och hoppas kunna komma tillbaka i framtiden.
– Jag har uppskattat tiden enormt i Djurgården. Jag har utvecklats som spelare och person sen jag kom hit. Det har varit fantastiskt här. Jag vill tacka alla kring laget - spelare, ledare och supportrar. Det hade inte varit möjligt utan er att ta det steg som behövts, säger han.

Det var med viss vånda som han hade samtalet med sportchefen Joakim Eriksson när det blev klart att Calgary var intresserade.
– Ser det som en chans att spela i världens bästa liga. Omöjligt att tacka nej till samtidigt hade jag ont i magen. Trivs så himla bra i DIF så det var tufft att berätta det för Jocke. Han hade full förståelse och önskade mig lycka till från hela Djurgården och det var skönt att höra.

Nu blir det full fokus på camperna för Marcus och vi säger som Joakim – lycka till!

Djurgården Hockey