Matchdag: Västerås – Djurgården
Publicerad: 2022-08-24
#VIKDIF
Ikväll väntar nästa test för Djurgården, som ställs mot Västerås på bortais i ABB Arena Nord. Mötet med seriekonkurrenten blir herrlagets fjärde försäsongsmatch. Pucken släpps 19:00 och du ser matchen live i Expressen Premium Max.

Västerås – Djurgården, 19:00 ABB Arena Nord

Information om biljetter till matchen här.

Matchen sänds i Expressen Premium Max.

Truppen

Djurgården har Carl Lindbom, Jonathan Lekkerimäki och Ludvig Rensfeldt tillbaka till den här matchen. Lindbom och Lekkerimäki har återanslutit till laget efter avslutat JVM, samtidigt som Rensfeldt stod över Gotlandsresan då familjen väntat tillökning. Centern spelar ikväll om inget sker. På frånvarolistan finns två spelare i form av Calle Odelius, som är på landslagsspel med Team 20, samt Liam Öhgren som rehabar.

Formen

Djurgården: 1-8, 5-1, 5-4 e.förl
Västerås: 1-4

Tränarkollen

Joakim Fagervall om hur laget förberett sig under inledningen av veckan;

– Vi har tränat måndag och tisdag. Måndag var lite mer individuellt och uppdelat mellan backar och forwards, igår flyttade vi ihop grupperna och tränade gemensamt. Det som vi nötte i måndags byggde vi ihop där. Det har varit grundspel, grundspel och åter grundspel.

Fagervall inför kvällens match och utmaningen borta mot Västerås;

– Det känns skönt med en ny match, inte minst efter den senaste. Vi vill se en fortsättning på det som vi håller på med varje dag, så klart.

– Jag tycker att Västerås ser starkare ut än ifjol, de ser bättre ut. Vi kommer att möta en väldigt bra motståndare. En seriekonkurrent dessutom, med allt vad det innebär.

Motståndet

– Västerås IK är ett anrik och klassisk förening, som har gjort många säsonger i högstaligan även om tillvaron under 2000-talet spenderats i HockeyAllsvenskan samt stundtals i HockeyEttan. Den senaste storhetsperioden var under 90-talet, där VIK nådde SM-slutspel många år i följd.

– Staden och klubben har genom åren fostrat många framträdande spelare. Bland de profiler som gått vägen genom VIK finns bland annat Pär Mårts, Tommy Salo, Peter Popovic, Mikael Backlund och kanske allra främst Nicklas Lidström.

– Årets trupp innehåller som vanligt flera intressanta spelare på de olika positionerna. Ett namn som framförallt sticker ut är Alexander Lindelöf, som är bror till fotbollslandslagets lagkapten Victor Nilsson Lindelöf.

Hannes Feldin