Tobias Pehrsson blir utvecklingsansvarig i DIF
Publicerad: 2018-04-26
Tobias Pehrsson kommer in som utvecklingsansvarig i Djurgården. Rollen är i stora drag densamma som Thomas Johansson har verkat i men titeln ändrats från teknisk sportchef till utvecklingsansvarig för att tydliggöra rollfördelning och ansvarsområden internt och externt. – Jag känner mig hedrad att få vara en del av den resa som Djurgården har påbörjat. För mig var det fullkomligt självklart med Djurgården.

Tobias Pehrsson kommer in som utvecklingsansvarig i Djurgården. Rollen är i stora drag densamma som Thomas Johansson har verkat i men titeln ändrats från teknisk sportchef till utvecklingsansvarig för att tydliggöra rollfördelning och ansvarsområden internt och externt. Han kommer närmast från Svenska Ishockeyförbundet, där han varit anställt som spelarutvecklingsansvarig samt huvudtränare och Förbundskapten för Sveriges U16-landslag.
– Jag känner mig hedrad att få vara en del av den resa som Djurgården har påbörjat. För mig var det fullkomligt självklart med Djurgården, säger han.

Tobias kommer gå in på det som i grunden var Thomas Johanssons tjänst – men det är vissa skillnader i rollfördelning.
– Joakim Eriksson kommer att fortsätta verka såsom idag dvs som strategisk sportchef med rekryterings- och personalansvar för herr-laget, J20 och J18. Tobias kommer att ersätta Thomas och har som ansvarsområde att vidareutveckla vår spelvision mot en ledande nivå där vi vill skapa en tydlig, dokumenterad och Djurgårdsägd utvecklingsstegring både på lag och individnivå från våra äldre ungdomslag till A-laget, säger Jenny Silfverstrand.
Tobias har en klar bild över hur han vill att arbetet ska fungera och vad som är hans plan med samarbetet.
– Att skapa delaktighet är det viktigaste. Att få människor att må bra, prestera, bry sig och känna att deras kompetens kommer fram är a och o i det hela. Där tycker jag att mitt ledarskap kommer till sin rätta, säger Tobias.

Han tycker om det han ser av Djurgården på och kring isen idag.
– Djurgården spelar med en tydlig identitet. Det är fart, aktivitet både med och utan puck och man är jobbiga att möta. Tycker DIF kommit långt med sin spelidé, sin vision. Men det gäller att fortsätta utmana och sätta nålar på de rätta punkterna och flyttar våra gränser. Ta oss dit vi vill vara – ledande i Sverige vad gäller talangutveckling och få människor att växa som spelare, menar Tobias.

Tobias Pehrsson har en bakgrund med akademisk utbildning, där han studerade på Riksidrottsförbundets Utvecklings- & Elitidrottscentrum på Bosön. Där han i sina studier hade specialinriktning Ishockey. Tobias har en fördjupning inom ledarskap, beteendevetenskap, psykologi och träningslära, där han värderar och ser till helheten i Talangutvecklingen av såväl yngre som äldre spelare. Tobias anställdes av Almtuna IS, där han arbetade under lång tid, närmare tio år för föreningen. Tobias var ansvarig för Elitishockeygymnasiet och gick hela vägen från att vara ungdomstränare till Juniortränare och vidare mot att bli en av föreningens A-lagstränare i Hockeyallsvenskan, där han verkade under 5 säsonger. Under Tobias sista tid i Almtuna var han ansvarig för föreningens totala sportsliga verksamhet.

Vi hälsar Tobias varmt välkommen till Djurgården.

Mattias Lönngren