Så ser skadeläget ut

1 augusti 2019 14:15
Herr

En och en halv månad kvar till SHL-premiär. Då finns fortfarande skavanker kvar från förra säsongen och spelare som rehabiliterar. Vår fysioterapeut, Christian Schumacher, ger här en prognos på skadeläget.


Henrik Eriksson, axel

– Han ska vara i speldugligt skick i skiftet september/oktober, plus eller minus två veckor. Om allt går enligt planen kan han spela SHL-premiären eller missa första matchen, men vi lägger inte allt på ett kort och vill inte forcera något, säger Schumacher.

Gustav Possler, korsband

– Samma där. Han ligger jäkligt bra till, är före i tiden för sin rehabilitering av korsbandsskadan. Vi går på styrka, kondition och tidsfaktor när vi avgör om han är redo. Konditionen är inget problem. Nu ska det översättas från cykel till is och det tar några veckor för alla spelare.

Tom Nilsson, nyopererad ljumske

– Tom kör fullt nu och han är läkt och klar. Nu ska han bara skapa hockeyfysiken i ljumskarna. Men även här vill vi inte heller lägga allt på ett kort.

Olle Alsing, knä

– Hans knä har läkt, men har haft halsfluss och släpar efter lite i orken just nu. Men det är inget problem.

Schumacher tycker också att eventuella överbelastningsskador den här tiden på året är ett sundhetstecken.

– Vi vill faktiskt ha överbelastade ljumskar nu. Det är ett bevis på att vi kör på. Om ingen har det blir jag orolig. Då kör vi inte ordentligt. Spelarna får några överbelastningar men de behöver bara vila två-tre dagar. Det är som det ska vara.