Vi har dragit igång säsongen – med förändringar
Publicerad: 2020-05-06
Nyhet
Träningen inför säsongen 20/21 har startat inom Djurgården. Herrlaget samlades för första gången med hela truppen för tester och uppstart av träningen. Men det är inte som tidigare säsonger. Vi har ett ökat avstånd mellan ombytesplatser. Träningar genomförs i mindre grupper och utan fysisk kontakt.

Uppbyggnaden inför säsongen 20/21 har startat men givet den rådande situationen med Coronaviruset så är allt inte som vanligt. Upplägget och hur vi genomför träningar samt tester är annorlunda. Herrlaget är samlat för ett mindre läger i fyra dagar på Hovet. Spelarna har större spridning i omklädningsrummet för att inte sitta för nära varandra vid ombyten.
– Nu är det läger i fyra dagar, tester och vi tränar ihop killarna. Det blir tuffa dagar för dem. Det blir mindre grupper och inte närkontakt. Vi förhåller oss till de rekomendationer som gäller. Vi håller avstånd, säger Robert Ohlsson.

Det är som vanligt fystränare Jimmie Ölvestad som håller i träningarna och han har ändrat i några detaljer.
– Vi försöker sprida ut oss lite mera. Inte vara så många samtidigt. Vi är noggrannare med att torka av alla grejer när man använt det. Vi får göra vårt för att göra allt hälsosammare, säger Jimmie om hur vi tränar just nu.

Damerna genomförde tester i förra veckan och kommer fortsättningsvis att hålla till på både Hovet och i Kärrtorp.
– Vi kör tillsammans alla veckodagar och kommer att jobba på ungefär ett liknande sätt som förra året, säger vår fystränare och lagledare Louise Dahl.

Våra juniorlag startade redan förra veckan med sin träning och har redan fått upp flåset – vilket är bra med tanke på att de har ett läger på Bosön i sikte där det kommer hårdköras direkt.

På ungdomssidan har pågående samhällssituation tvingat oss att byta anläggning, men tillsammans med Stockholms Stad har vi hittat en väldigt bra lösning. De äldre årskullarna U16-U13 genomför sin försäsong på Stockholms Stadion, tillsammans med flicklaget, och de yngre håller till på Västberga IP. – Det känns väldigt bra att vi hittade den lösningen. Att träna på Stadion känns ärofyllt och jag hoppas att det kan sporra våra ungdomar att träna extra hårt på en sådan anrik plats, säger Philip Nilsson Fornes, föreningsadministratör på ungdom.

Djurgården Hockey