Finalförlust på straffar i Skoda Trophy
Publicerad: 2020-09-06
Nyhet
Det blev förlust i finalen av Skoda Trophy där en tung andra period kostade oss kontrollen. Avgörandet kom på straffar där Malmö drog det längsta strået.

Vi inledde matchen strålande och Bergfors nätade för tredje matchen i rad när han frispelad av Kalle Östman snärtade upp pucken i krysset efter en minuts spel. Vi fortsatte på den inslagna vägen och förde spelet medans Malmö satsade på att spela ett fysiskt spel där man tacklade i alla situationer. Det ledde till att vi fick med oss tre utvisningar i första perioden och kunde fortsätta att hålla Malmö nere i sin egen zon.
Vi skapade även lägen at utöka ledningen men stolpen stod i vägen för den bästa möjligheten.

Andra perioden är inledningsvis jämnare men vi har ett litet grepp om situationen och trycker in en puck till 2-0 som döms bort för spelare i målgården. Sekvensen efter dra vi på oss en utvisning och släpper direkt in en kvittering. En snabb vändning som gav de andra mer fart. Här är vi tillbakapressade under stora delar när Malmö fortsätter att trycka fast oss med ett fysiskt spel och vinnande av andrapuckar.
1-2 målet är dock ett avslut som inte bör gå in men som ändå gör det när Mantas missar lite. Studsarna fortsätter att gå emot oss när vi spelar boxplay igen med fem minuter kvar och en passning från bakom mål tar på försvarande skridsko och in i eget mål. 1-3 var ett faktum och uppförsbacken såg tuff ut.
När vi fick möjlighet att spela powerplay i slutet av perioden fick Alexander Holtz tid på sig att sikta och då vet vi vart hans skott tar vägen. Upp i närmsta kryss vilket gav en skjuts in i tredje perioden.

Jakt på kvittering var det som präglade tredje perioden och vårt spel från första var tillbaka. Snabba åkningar och passningar med rätt adress gav oss ett övertag igen. Vi spelade bra och kom till lägen som gav mer energi. Kvitteringen skulle komma och det var återigen Bergfors som stod för målet. Nu i powerplay. Vi fortsatte att vara det aktiva laget och låg på för en ledningspuck. Vi fick inte in den utan matchen avgjordes på straffar där vi fick se oss besegrade.

Ett steg i rätt riktning kan vi summera turneringen även om vi inte stod som vinnare. Nu har vi en träningsmatch kvar mot HV71 den 15 september innan seriespelet drar igång.