• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Idag 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Alana Blahoski ny huvudtränare

8 juni 2018 14:33
Dam

Idag kan vi presentera damernas nya huvudtränare som är ingen mindre än OS-meriterade Alana Blahoski.


Inför kommande säsong har vi tills idag stått utan huvudtränare, men inte längre. Amerikanskan Alana Blahoski tar över stafettpinnen och hon ser fram emot utmaningen.
– Svensk hockey har altid levererat bland den bästa hockeyn i världen, för både män och kvinnor. De har alltid varit framgångsrika när det kommer till utveckling, skridskoåkning och spelet med puck.

– Damhockeyspelarna är skickliga och fysiska, men jag tror att de behöver addera mer fart och kreativitet i spelet. Jag vill att Djurgården ska vara det snabbaste laget på isen och bäst i passningsspelet i hela SDHL.

– Som tränare vill jag också uppmana till individuell kreativitet på isen, för det leder till att spelare går utanför sin komfortzon. Det är då spelare verkligen utvecklas.

Blahoski var med och tog OS-guld 1998 i Nagano och har haft en fot i hockeyn nästan hela livet.
– Jag är född och uppvuxen i Saint Paul, Minnesota och började spela hockey i 6-årsåldern. Sedan dess har jag varit involverad i hockeyn som spelare och tränare i hela 38 år, och nu ser jag fram emot att ta mig an Djurgården.

– SDHL producerar underbara möjligheter att fortsätta att växa inom damhockeyn i Sverige och i världen. Jag vet att Djurgården vanligtvis är topp fyra eller fem i slutet av säsongen. Det är en bra startpunkt för alla lag. Mitt mål är att hjälpa dem att bygga en kontinuitet för att kunna vara och bli bäst.

Sist men inte minst, hur bra kommer du prata svenska när säsongen börjar?
– "Jag talar inte svenska så bra". Jag har tagit två svenskakurser i New York City. Det är ett väldigt svårt språk att lära sig och alla svenskar pratar så bra engelska. Varje gång jag är i Sverige pratar ingen svenska med mig för att det är så exalterad över att få använda deras engelska. En dag..jag ska tala svenska mycket bra.

Djurgårdens sportchef Nils Ekman är nöjd med rekryteringen och lyfter Alanas ledarskap och filosofi.
– Vi bedömde datt hon var det absolut bästa alternativet. Vi tror på hennes ledarskap och filosofi och hon har gjort ett starkt intryck som person på oss. Hennes erfarenhet som världsspelare och att hon har coachat på högsta nivån i damhockeyn. Dessutom har hon jobbat som tekniktränare. Hon kan damhockey och har jobbat med på individnivå med spelare, säger Nils Ekman.