• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt

Alana Blahoski ny huvudtränare

8 juni 2018 14:33
Dam

Idag kan vi presentera damernas nya huvudtränare som är ingen mindre än OS-meriterade Alana Blahoski.


Inför kommande säsong har vi tills idag stått utan huvudtränare, men inte längre. Amerikanskan Alana Blahoski tar över stafettpinnen och hon ser fram emot utmaningen.
– Svensk hockey har altid levererat bland den bästa hockeyn i världen, för både män och kvinnor. De har alltid varit framgångsrika när det kommer till utveckling, skridskoåkning och spelet med puck.

– Damhockeyspelarna är skickliga och fysiska, men jag tror att de behöver addera mer fart och kreativitet i spelet. Jag vill att Djurgården ska vara det snabbaste laget på isen och bäst i passningsspelet i hela SDHL.

– Som tränare vill jag också uppmana till individuell kreativitet på isen, för det leder till att spelare går utanför sin komfortzon. Det är då spelare verkligen utvecklas.

Blahoski var med och tog OS-guld 1998 i Nagano och har haft en fot i hockeyn nästan hela livet.
– Jag är född och uppvuxen i Saint Paul, Minnesota och började spela hockey i 6-årsåldern. Sedan dess har jag varit involverad i hockeyn som spelare och tränare i hela 38 år, och nu ser jag fram emot att ta mig an Djurgården.

– SDHL producerar underbara möjligheter att fortsätta att växa inom damhockeyn i Sverige och i världen. Jag vet att Djurgården vanligtvis är topp fyra eller fem i slutet av säsongen. Det är en bra startpunkt för alla lag. Mitt mål är att hjälpa dem att bygga en kontinuitet för att kunna vara och bli bäst.

Sist men inte minst, hur bra kommer du prata svenska när säsongen börjar?
– "Jag talar inte svenska så bra". Jag har tagit två svenskakurser i New York City. Det är ett väldigt svårt språk att lära sig och alla svenskar pratar så bra engelska. Varje gång jag är i Sverige pratar ingen svenska med mig för att det är så exalterad över att få använda deras engelska. En dag..jag ska tala svenska mycket bra.

Djurgårdens sportchef Nils Ekman är nöjd med rekryteringen och lyfter Alanas ledarskap och filosofi.
– Vi bedömde datt hon var det absolut bästa alternativet. Vi tror på hennes ledarskap och filosofi och hon har gjort ett starkt intryck som person på oss. Hennes erfarenhet som världsspelare och att hon har coachat på högsta nivån i damhockeyn. Dessutom har hon jobbat som tekniktränare. Hon kan damhockey och har jobbat med på individnivå med spelare, säger Nils Ekman.