Vi hälsar fem spelare välkomna

2 maj 2018 07:00
Nyhet

Idag börjar säsongen 18/91 för spelarna. Det är uppstart och idag har vi ytterligare fem nya namn att lägga på minnet. Sportchefen Joakim Eriksson tar oss igenom samtliga - och vi kommer fylla på under de kommande dagarna.


Robin Jensen
Robin Jensen återvänder till Djurgården och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

  • Det känns jättekul att Robin återvänder till oss efter att ha varit utlånad till Kallinge/Ronneby säsongen 2016-17, för att sedan denna säsong varit en av Allsvenskans bästa målvakter. Tack vare sin storlek, positionsförmåga och sitt lugn har Robin snabbt etablerat sig på seniornivå. Tillsammans med Janne Öhman och vårt fys-team är jag övertygad om att Robin kan fortsätta utveckla sin fysik, sin snabbhet och sitt målvaktsspel till absolut toppnivå.

Olle Alsing
Olle Alsing har skrivit på ett tvåårskontrakt med oss.

  • Olle är en spelskicklig back som under året fått ta ett stort ansvar i Leksand i samtliga spelmoment. Han har redan spelat en säsong i SHL trots sin unga ålder vilket gör att han förberedd på de ökade utmaningar som det medför att gå upp en division. Då vår backtränare Stefan Nyman har en god förmåga att finslipa defensiva detaljer i backspelet samt att vi har en hög fysisk kravbild i vår träningsverksamhet så är jag övertygad om att Olle kommer ta stora utvecklingssteg de nästkommande 2 säsongerna.

Jakob Lilja
Jakob har skrivit ett tvåårskontrakt med oss.

  • Jakob är en spelare som vi tyckt varit riktigt duktig i Linköping de senaste 3 åren när vi mött dem. Med sina fina fart, arbetsmoral och målfarlighet kommer han att kunna ersätta en hel del av de egenskaper vi tappar i Peppe Lundh. Vår ambition är att hjälpa Jakob ytterligare i sitt spel och sin utveckling i sin resa mot att bli landslagsspelare.

Emil Bemström
Emil Bemström har skrivit på ett tvåårskontrakt med oss.

  • Emil är en av landets bästa 99:or och har goda chanser att komma med i JVM till vintern. Under säsongen som gick spelade han till sig en ordinarie plats i Leksand och visade prov på sin offensiva skicklighet. Emil påminner en hel del om Jonathan Davidsson i sitt spelsätt i och med att han är en duktig skridskoåkare, har bra puckkontroll och både kan spela fram sina medspelare samt göra en hel del mål med sitt fina skott.

Manuel Ågren
Manuel har skrivit på ett tvåårskontrakt med oss.

  • Manuel har under de senaste två säsongerna varit en av Allsvenskans bästa forwards. Denna säsong var ganska turbulent i Oskarshamn med många spelare som kom och gick. Manuel producerade inte lika mycket som 2016-17 men han hade en betydligt större roll och ansvar denna säsong jämfört med tidigare, vilket bland annat innebar mycket istid i alla spelformer inklusive box play. Det ska bli spännande och se om Manuel med sin fina skridskoåkning och speluppfattning kan fortsätta utvecklas hos oss och producera mål och poäng även på SHL-nivå.

Där har ni våra senaste nyförvärv. Intervjuer kommer under veckan såklart.
Skaffa ditt säsongskort redan nu för att ha din plats bokad till nästa säsongs höjdpunkter. De hittar du här