Djurgården vände underläge men förlorade på straffar
Publicerad: 2020-02-11
Dam
Efter kvällens match återstår två matcher kvar i grundserien men mot Linköping på bortaplan lyckades vi vända 0-2 underläge till 3-3. Matchen gick till förlängning och sedan straffar där Linköping var vassare.

Från nedsläpp märktes det att det var ett Linköping som var hungriga på vinst. Det blev ett tidigt powerplay för Linköping där de inte kom till något etablerat spel efter ett bra boxplay från vår sida. Däremot skulle första målet komma och inte till vår fördel när LHC tog ledningen drygt fem minuter in i matchen.

När det minuterna efter blev vår tur i spel i numerärt överläge var det inget att hurra för och inte minst blev det inget kvitteringsmål. Istället var det Linköping som fortsatte producera målchanser och jakten på andra målet.

Med fem minuter kvar av den första perioden hade vi fortfarande inte lyckats komma till något jättefarligt avslut. Istället var det Linköping som dominerade och 15.59 kom utökande från LHC till 2-0.

Med 9 sekunder av perioden skulle redcueringsmålet komma efter ett misstag från Linköping och den chansen tog Sarah Bujold och fixade reduceringsmålet.

Och i andra perioden inledde vi med energin vi fick genom reduceringsmålet, detta genom att kvittera, målet signerat Josefin Bouveng.

Vi var dominerande i den andra perioden och skapade fler chanser men det blev ”bara” kvitteringsmålet.

Dryga minuten in i tredje perioden lyckades vi genom Lova Blom kunde göra 3-2 och därmed vända matchen.

Det skulle inte dröja länge förrän Linköping kvitterade när Zoe Hickel åkte sig fri och fick ett friläge som hon förvaltade och satte 3-3.

Spännande sista minuter i tredje perioden med ett Linköping som ville säkra slutspelsplatsen som för oss är klar sedan länge. Vi spelade för att ta en tredjeplats.

Felicia Linder kom till ett bra läge med ca två minuter kvar men matchen skulle gå till förlängning. I förlängnings blir det inga mål och när det var dags för straffar var Linköping vassare och tog extrapoängen.