• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Djurgården vände underläge men förlorade på straffar

11 februari 2020 21:31
Dam

Efter kvällens match återstår två matcher kvar i grundserien men mot Linköping på bortaplan lyckades vi vända 0-2 underläge till 3-3. Matchen gick till förlängning och sedan straffar där Linköping var vassare.


Från nedsläpp märktes det att det var ett Linköping som var hungriga på vinst. Det blev ett tidigt powerplay för Linköping där de inte kom till något etablerat spel efter ett bra boxplay från vår sida. Däremot skulle första målet komma och inte till vår fördel när LHC tog ledningen drygt fem minuter in i matchen.

När det minuterna efter blev vår tur i spel i numerärt överläge var det inget att hurra för och inte minst blev det inget kvitteringsmål. Istället var det Linköping som fortsatte producera målchanser och jakten på andra målet.

Med fem minuter kvar av den första perioden hade vi fortfarande inte lyckats komma till något jättefarligt avslut. Istället var det Linköping som dominerade och 15.59 kom utökande från LHC till 2-0.

Med 9 sekunder av perioden skulle redcueringsmålet komma efter ett misstag från Linköping och den chansen tog Sarah Bujold och fixade reduceringsmålet.

Och i andra perioden inledde vi med energin vi fick genom reduceringsmålet, detta genom att kvittera, målet signerat Josefin Bouveng.

Vi var dominerande i den andra perioden och skapade fler chanser men det blev ”bara” kvitteringsmålet.

Dryga minuten in i tredje perioden lyckades vi genom Lova Blom kunde göra 3-2 och därmed vända matchen.

Det skulle inte dröja länge förrän Linköping kvitterade när Zoe Hickel åkte sig fri och fick ett friläge som hon förvaltade och satte 3-3.

Spännande sista minuter i tredje perioden med ett Linköping som ville säkra slutspelsplatsen som för oss är klar sedan länge. Vi spelade för att ta en tredjeplats.

Felicia Linder kom till ett bra läge med ca två minuter kvar men matchen skulle gå till förlängning. I förlängnings blir det inga mål och när det var dags för straffar var Linköping vassare och tog extrapoängen.